Norsk mann vant 92 millioner kroner

- Spilte med gratis lodd!

(VG Nett) En student i 20-årene fra Hordaland vant i natt over 92 millioner kroner på nettcasino.

  • Morten Samdal
  • Sindre Murtnes
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

92.392.700 kroner er den nøyaktige summen den mildt sagt heldige vinneren kan vente seg inn på konto.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Jeg sovnet ikke før klokken 06.00, og våknet igjen 07.00. Det er umulig å sove, og akkurat nå svetter og skjelver jeg, sier vinneren i en pressemelding fra Betsson.

- Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at jeg skulle ta jackpotten, men nå skjedde det og jeg er sjeleglad, sier han.

Den spinnville premien er den største som noensinne er blitt vunnet på et nettspill i Europa.

- De siste ukene har det vært mange som har spilt på dette aktuelle spillet, og som har jaktet rekordsummen. Det som gjør det hele enda mer spesielt er at han satset 0 kroner selv. Han startet med gratis lodd og endte opp med 92,4 millioner. Det er en utrolig vinnerhistorie, sier Norgessjef Paul Myklebust i det skandinaviske spilleselskapet Betsson.

Den heldige vinneren logget seg på 01.12 natt til lørdag og fant 10 gratis lodd på sin spillekonto. På disse 10 gratis rundene så vant spilleren 46 kroner - og deretter satset han 4 kroner av disse gevinstpengene hver runde i 10 runder.

Nå var gevinsten økt til 69 kroner, men det er bare småpenger etter det som skjedde på den 11 runden. BOOM! Og så var spilleren historisk med den største spillgevinsten i norsk historie.

Han må på sin side regne med å betale skatt av gevinsten.
Skattemyndighetene er oppmerksom på at pengespill over internett er i rask vekst og understreker at store gevinster skal oppgis på selvangivelsen.

«I utgangspunktet er tilfeldige gevinster over 10 000 kroner skattepliktige med 28 prosent, mens alle beløp under denne grensen er skattefrie», står det i pengespill- og lotterilovgivingen til Kirke- og kulturdepartementet.

En mann i 70-åra fra Lillestrøm satte i fjor rekord i premieutbetaling fra Norsk Tipping. Svimlende 46,5 millioner kroner var gevinsten i Viking Lotto. Det er likevel bare halvparten av det mannen i 20-årene fra Hordaland vant i natt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder