Ifølge UNICEF er det satt i gang behandling av en rekke underernærte barn i den beleirede byen Madaya i Syria.

Ifølge UNICEF er det satt i gang behandling av en rekke underernærte barn i den beleirede byen Madaya i Syria. Foto: Omar Sanadiki , Reuters

UNICEF: – 200.000 barn i beleirede byer i Syria

Om lag 200.000 barn befinner seg i 20 beleirede byer i Syria, anslår FNs barnefond UNICEF.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sammen med flere andre organisasjoner har UNICEF levert nødhjelp til flere beleirede syriske byer den siste uken.

I Madaya er det satt i gang behandling av en rekke underernærte barn. Mange barn viser tegn til traumer, og mange har foreldre som befinner seg andre steder og ikke slipper inn i byen.

Innbyggere til VG: Folk spiser blader, katter og hunder

Skolene er stengt fordi lærerne ikke får lønn og barna er utmattet, ifølge UNICEF. Stoler og pulter er brent som fyringsved for å varme opp hus.

Innbyggerne i Madaya forteller om ekstreme priser på flere matvarer før den første nødhjelpskolonnen slapp inn i byen 11. januar. Hvete og ris skal ha kostet 1.800 kroner per kg.

Selv om situasjonen nå er bedre, skal fem personer ha omkommet av sult i perioden etter at kolonnen nådde fram til byen.

Les også: FN: Lidelsene mangler sidestykke i Syria

Madaya er beleiret av regjeringsstyrkene, mens andre syriske byer er omringet av ulike opprørsgrupper. Til sammen anslår UNICEF at det befinner seg rundt 200.000 barn i om lag 20 beleirede byer i det krigsherjede landet.

Nye forsyninger nådde fram til Madaya og flere andre byer mandag. De russiske luftstyrkene i landet har sluppet nødhjelp til byen Deir ez-Zor og flere andre områder som er beleiret av IS, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder