KNIVSTAKK POLITIMENN: Palestineren som knivstakk to politimenn i Øst-Jerusalem lørdag blir fraktet vekk etter å ha blitt skutt av israelske sikkerhetsstyrker. Foto: Thomas Coex , Afp

Al Jazeera: To palestinske tenåringer drept av israelske styrker

Helsedepartementet: 20 palestinere drept hittil i oktober

To knivstikkingsangrep lørdag

Voldsbølgen på Gazastripen tiltar i styrke. Lørdag skal to 13 og 15 år gamle palestinske gutter ha blitt drept av israelske styrker.

Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge det palestinske helsedepartementet er det 13 år gamle Marwan Barbakh og 15 år gamle Omar Othman som ble skutt og drept av israelske soldater under en demonstrasjon i østlige Khan Younis på Gazastripen lørdag.

Det melder Al Jazeera. Ifølge kilder i departementet skal minst 23 mennesker ha blitt skadet under sammenstøtene med israelere.

Helsedepartementet skriver i et innlegg på sin Facebook-side at 20 palestinere har blitt drept siden starten av oktober. Ni er drept på Gazastripen og elleve i okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem.

Har du fått med deg denne? Kledde seg ut som palestinere og skjøt mot demonstranter

De to tenåringene døde kort tid etter tre palestinere ble drept i separate hendelser i Øst-Jerusalem lørdag.

Det israelske militæret har ikke bekreftet hendelsen, men sier de undersøker rapporter, melder nyhetsbyrået AP.

Knivstakk politimenn

To israelske politimenn ble lørdag knivstukket av en palestiner
utenfor Jerusalems gamleby. Palestineren ble straks etter skutt og drept av politifolk på stedet, melder Al Jazeera.

Angrepet fant sted ved Damaskus-porten, like ved stedet der en palestinsk 16-åring tidligere på dagen angrep to ultraortodokse jøder med kniv, før han selv ble skutt og drept, skriver nyhetsbyrået AP.

De to politifolkene er lettere såret, opplyser helsepersonell. En tredje politimann ble alvorlig såret da han ble truffet av skudd som en annen politimann avfyrte mot gjerningsmannen, opplyser politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Det israelske politiet bekrefter de to knivstikkinghendelsene.

Les også: FN: Krigsforbrytelser på begge sider av Gaza-konflikten

I en tredje hendelse åpnet et medlem av Hamas ild mot israelsk militærpoliti under et sammenstøt i Shuafat flyktningleir, melder Al Jazeera.

Saken fortsetter under bildet.

Voldsomme demonstrasjoner

Det har den siste tiden vært en bølge med uro og voldelige sammenstøt i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

Flere palestinske knivangrep har skapt frykt blant israelere, og palestinere har holdt voldsomme demonstrasjoner og kastet stein mot israelske styrker, som på sin side har svart med både skarp ammunisjon og gummikuler og med tåregass og sjokkgranater.

Les også: TV2-Græsvik anklager Israel for barnedrap

Uroen har skapt frykt for at situasjonen kan utvikle seg til en ny palestinsk intifada, og både israelske og palestinske styresmakter maner til ro.

En utløsende faktor bak uroen har vært strid om plassen foran al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, som mange palestinere nå frykter at Israel vil åpne for religiøse jøder.

Minst fem palestinere drept fredag

Voldsbølgen på Gazastripen tiltar i styrke. Fredag ble minst fem palestinere fredag drept av israelske soldater.

Voldsbølgen den siste tiden har rammet begge sivile på begge sider i konflikten, og fredag fikk en israelsk tenåring lettere skader da han ble knivstukket av ung palestiner i Jerusalem.

Hamas-leder: Opprør er den eneste veien mot frigjøring

På Vestbredden ble en israelsk politimann knivstukket av en palestiner, som kort etter ble skutt og drept. Og i byen Dimona sør i Israel ble fire palestinere knivstukket av en israelsk mann.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder