TIL MEXICO: Donald Trump vil bygge en mur på grensen mot Mexico for å hindre ulovlig innvandring. Onsdag møter han Mexicos president. Foto: Eric Thayer Reuters

Trump flyr til Mexico for privat møte med presidenten

PHOENIX (VG) Få timer før Donald Trump skal holde en viktig tale om sin innvandringspolitikk, drar han til Mexico for å møte president Enrique Peña Nieto.

 • Marianne Vikås
 • Thomas Nilsson (foto)

Artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter den republikanske presidentkandidaten selv på Twitter-kontoen sin natt til onsdag norsk tid. I meldingen skrev Trump at han har akseptert invitasjonen til president Enrique Peña Nieto – og at han ser frem til møtet.

Bekreftelsen kom kort tid etter at Washington Post publiserte en sak hvor de viste til anonyme kilder som sa at Trump planla et møte i Mexico City onsdag.

Ikke lenge etter Trumps tweet ble det lagt ut en melding på presidentens Twitter-konto hvor møtet omtales som privat.

I juni i år sammenlignet den meksikanske presidenten Trumps retorikk med retorikken til Mussolini og Hitler.

Lest denne? Republikanerne står i fare for å miste kontroll i Senatet

California-Mexico-Arizona

Trump har skapt mye oppmerksomhet rundt sin plan om å bygge en mur på USAs grense mot Mexico dersom han blir president – og at han vil tvinge Mexico til å ta hele regningen.

Han har også sagt at han vil deportere 11 millioner ulovlige innvandrere.

Ifølge Washington Post mottok både Trump og hans rival, demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, en invitasjon fra Peña Nieto forrige fredag.

TAR IMOT TRUMP: Mexicos president Enrique Peña Nieto har invitert Donald Trump til Mexico City. Onsdag finner møtet sted. Foto: Pat Sullivan AP

Onsdag kommer dermed til å gå slag i slag for Trump. På morgenen amerikansk tid skal han etter sigende delta på en pengeinnsamling i California, før han setter seg på privatflyet i retning Mexico City.

Etter møtet med presidenten setter Trump kursen mot Phoenix i Arizona hvor han klokken 03 natt til torsdag norsk tid skal holde det som blir omtalt som en stor tale om innvandringspolitikk.
Mexicanere til VG: – Mannen er ikke bra for noen

Viktig tale

Det er knyttet spenning til denne talen ettersom Trump de siste dagene har varslet en mulig endring i innvandringsspørsmål. Hva dette eventuelt innebærer er foreløpig uklart, og selv har Trump brukt ord som både «mykgjøring» og «gjøre hardere» når han har snakket om dette.

Siden juli har Trump slitt med oppslutningen på meningsmålingene, men den siste tiden har Clintons forsprang krympet. Likevel er Trump nødt til å sanke flere velgere fra sentrum for å hente inn rivalen.

Det er foreløpig ukjent hva den nøyaktige agendaen for møtet mellom Trump og Mexicos president er.

I en uttalelse fra Hillary Clintons valgkampanje skriver de at de vil minne på Trumps mange uttalelser om meksikanere siden han i fjor sommer kunngjorde sitt kandidatur som presidentkandidat.

– Det som betyr noe er hva Donald Trump sier til velgerne i Arizona, ikke Mexico, og hvorvidt han står ved å splitte familier og deportere millioner.

Mer om

 1. USA-valg 2016
 2. Hillary Clinton
 3. Republikanerne, USA
 4. Demokratene, USA

Flere artikler

 1. Presidentens talsmann: – Fortalte Trump at vi ikke betaler for muren

 2. Full ordkrig om regningen for muren

 3. Slik blir Trumps innvandringspolitikk

 4. Slik vil Trump ruste opp USAs forsvar

 5. Mexico slår tilbake: Vil ikke betale muren til Trump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder