HELDIG SEILER: Fransk kystvakt berget trolig livet til denne afghanske flyktningen, som forsøkte å seile fra Frankrike til Storbritannia på denne hjemmelagede farkosten. Foto: AFP

Ville krysse Den engelske kanal med denne «seilbåten»

Med noen plankebiter som båt og et laken som seil, forsøkte en afghansk flyktning å krysse Den engelske kanal - før han ble stoppet og berget av den franske kystvakten.

Artikkelen er over seks år gammel

- Han ble først veldig lei seg, men etter hvert veldig glad for at han ble reddet, sier Berhard Barron, leder av kystvakten i den franske byen Calais, til AFP.

Den 23 årige afghanske flyktninge var allerede så nedkjølt at det var alvorlig fare for at han enten hadde frosset i hjel eller druknet under den farefulle seilasen.

«Båten» hadde han selv bygget av noen treplanker og lerretsstoff, mens masten viste seg å være et bordbein, og seilet et vanlig laken.

Afghaneren ble mandag stoppet utenfor Sangatte nær Calais.

Den franske kystvakten sier at han umulig hadde kunnet nå sitt mål - den britiske kysten - på grunn av sterk vind og strøm i området.

Lokale myndigheter sier at det til enhver tid oppholder seg rundt 400 ulovlige innvandrere på den franske kanalkysten, med håp om å komme seg illegalt over til England.

- Men det er svært sjelden at Kystvakten plukker opp flyktninger ute i kanalen, sier Barron.

Normalt forsøker menneskesmuglerne å få grupper av illegale innvandrere over fra Frankrike til Storbritannia, og lar dem ikke seile på egen hånd.

Mer om

  1. Frankrike

Flere artikler

  1. Frykter flyktningtragedier i Den engelske kanal

  2. Flyktninger jages ut av «jungelen» i Calais

  3. Desperat flyktningkrise i fransk havneby

  4. Desperate flyktninger border trailer i Frankrike

  5. Over 1.000 forsøk på å nå England stoppet i Calais på en natt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder