OMSTRIDT FILMSNUTT: Sverigedemokraterna og partileder Jimmie Åkesson presenterte sist fredag partiets valgfilm, der en eldre kvinne løper om kapp til statskassen med kvinner i burka. Foto: SCANPIX

Dansker står bak omstridt svensk valgkamp-film

Sverigedemokraternas mye omtalte valgfilm var så kontroversiell at ingen svenske filmfolk ville ta oppdraget. Derfor ble den produsert i Danmark, skriver avisa B.T.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Minst tre danske filmselskaper har vært involvert i arbeidet med valgfilmen, skriver B.T. onsdag. Svensk TV 4 nektet å vise filmen fordi fjernsynskanalen mente den var i strid med svensk lov.

- Vi forsøkte i et halvt år å finne noen i Sverige som ville produsere filmen, men det var ingen som ville, og derfor ble filmen produsert i Danmark, sier Sverigedemokraternas pressetalsmann Erik Alqvist.

Se valgkampfilmen på Youtube

Den omstridte filmen viser en eldre kvinne som løper om kapp til statskassen med en flokk innvandrerkvinner i burka.
Det er det danske selskapet Supersonic som har tatt seg av lyden i filmen.

- Vi visste ikke hva vi takket ja til, men det stemmer at lyden til filmen er laget hos oss, sier administrerende direktør Mitch Fischerman.

Også selskapene Strictly Production og Duckling var involvert i arbeidet med filmen, men Duckling trakk seg fra prosjektet.

- Hadde jeg fra starten visst hva det dreide seg om, ville vi fra begynnelsen takket nei til oppgaven, sier Ducklings leder, Mads Munk.

Ifølge ham ga Duckling filmen fra seg uferdig, og selskapet nektet å ta imot penger for arbeidet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder