SYK: Et underernært barn ligger i en sykehusseng i byen Maracay i Venezuela. Underernæringen blant barn har vokst svært raskt de siste årene. Foto: YURI CORTEZ / AFP

UNICEF: 1,1 millioner barn rammet av krisen i Venezuela

1,1 millioner barn er rammet av den politiske og økonomisk krisen og kommer til å trenge hjelp i år, anslår UNICEF.

NTB-AFP

FNs barnefond opplyser torsdag at det har mer enn doblet antallet barn de regner med vil ha behov for hjelp. I dag er tallet rundt en halv million.

I en uttalelse påpeker UNICEF at deres oversikt inkluderer barn som er revet opp fra sin tilværelse i Venezuela, barn som har kommet tilbake til landet og andre som bor i verts- og transittland i Latin-Amerika og Karibia.

les også

Martas venezuelanske migrantoase: – Dette er ikke noe offer for meg. Det er en ære

Den siste oppdateringen gjenspeiler at bistandsorganisasjonene venter at den politiske krisen vil bli verre i månedene som kommer, noe som vil gjøre den humanitære situasjonen enda vanskeligere for barn og familier. UNICEF ber regjeringene i regionen sørge for å opprettholde barns rettigheter og sikre at de har tilgang til nødvendige tjenester.

FLYKTNINGKRISE: En venezuelansk flyktning holder barnet sitt på gaten i den colombianske hovedstaden Bogotá. Foto: Fernando Vergara / TT NYHETSBYRÅN

En intern FN-rapport viste sist uke at sju millioner mennesker – om lag en firedel av Venezuelas befolkning – trenger humanitær bistand og mangler tilgang til mat og helsetjenester.

les også

Millioner uten vann i Venezuela

President Nicolás Maduro skylder på USAs sanksjoner, mens opposisjonsleder Juan Guaidó sier problemene skyldes korrupsjon og dårlig styring fra regjeringens side. Guaidó, som med loven i hånd og støtte fra nasjonalforsamlingen erklærte seg som overgangspresident i vinter, anerkjennes av USA og rundt 50 andre land som landets legitime leder.

Det er ventet at FNs sikkerhetsråd skal møtes til uken for å diskutere krisen i Venezuela.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder