Eksplosjon i Tyskland: En person død

En mann er død etter en eksplosjon i sentral-Tyskland. Eksplosjonen skjedde trolig på grunn av flytende gass i mannens leilighet.

Det forteller ordfører Heiko Breithaupt i småbyen Blankenburg på en pressekonferanse.

Ytterligere 13 er skadet, én av dem alvorlig. Mannen som omkom var sannsynligvis den 78 år gamle beboeren i leiligheten der eksplosjonen trolig skjedde, melder ordføreren. Dette er imidlertid ikke bekreftet ennå.

Årsaken til eksplosjonen, som skjedde fredag morgen, var trolig flytende gass i mannens leilighet, skriver MDR. Tidligere skrev avisen også at det var ammunisjon fra verdenskrigen i leiligheten til mannen, men politiet uttaler at de ikke tror dette stemmer.

Antallet skadde er nedjustert fra 25, som politiet meldte tidligere fredag rett etter hendelsen.

Flere personer skal ha ligget bevisstløse på gaten etter eksplosjonen, sier brannvesenets innsatsleder på stedet, Alexander Beck, til samme medium.

– Smellet var ubeskrivelig høyt. Jeg kan fortsatt ikke fatte hva som har skjedd, sier en beboer i en naboblokk til samme avis. Hun forteller at flere av vinduene hennes knuste da det eksploderte.

Ifølge avisen MDR var det på det meste 160 nødarbeidere på stedet.

Området rundt bygården er sperret av. Ifølge Focus er rundt 100 barn blitt evakuert fra en barnehage i nærheten. Politiet opplyser at ingen av barna skal være skadet, og de blir hentet av sine foresatte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder