BLE REDDET: Her blir en mann reddet ut av ruienen etter fem dager inne i en knust bygning. Foto: NHK

To personer reddet fra ruinene etter fem dager

70 år gammel dame funnet hjemme i huset sitt

(VG Nett) To personer er reddet ut av ruinene fra kjempeskjelvet som rystet Japan fredag, etter å ha tilbragt 96 timer under stein og bygningsrester.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

De to representerer et lysglimt i en ellers dyster situasjon der 50 japanske kjernekraftarbeidere nå kjemper mot klokka for å unngå en kjernefysisk katastrofe i det skjelvrammede landet.

Det er en japansk tv-kanal som tirsdag kan presentere bildene av en mann som blir dratt ut fra ruiner i byen Miyagi, etter å ha tilbragt fem dager under rester fra skjelvet som målte 9 i styrke.

VGTV: Her blir han endelig reddet

Mannens identitet er foreløpig ikke kjent, og det er lite informasjon om redningsaksjonen.

Videobildene viser hvordan mannen er lagt på en båre og fraktes ut av ruinene av en gruppe redningsarbeidere. Mannen er pakket inn i tepper og beskyttelse mot kulden, og ser ut til å være ved bevissthet.

Han glipper såvidt med øynene mot kamerat før han fraktes bort av redningsarbeiderne.

Fant 70-åring hjemme

Samtidig ble en 70 år gammel kvinne funnet i live inne i huset sitt i byen Otsuchi, melder Sky News.

Kvinnen var nedkjølt etter å ha vært innestengt så lenge, men var ikke livstruende skadd. Hun er bragt til sykehus, melder den britiske tv-kanalen.

Les videre under bildet...

I RUINER: En 70 år gammel kvinne ble tirsdag reddet ut av ruinene far den som en gang var byen Otsuchi. Slik så byen ut etter at tsunamien skylte over den fredag 11.mars. Foto: AFP

Tv-bildene kommer bare dagen etter den spektakulære redningsaksjonen av en 4 måneder gammel baby som ble reddet i byen Ishinomaki mandag.

At det fremdeles finnes overlevende i ruiene, gir håp til redningsarbeidet, som sålangt har reddet 15.000 mennesker fra de skjelvrammede områdene. I tillegg har nærmere 550.000 mennesker blitt evakuert til 2.600 leirer rundt om i landet, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo News.

LES OGSÅ: 60-åring funnet i live - 15 km til havs

Dødstallene øker

Tirsdag kom meldingen om at dødstallene har økt til 2400 og at minst 7000 fremdeles er savnet.

Miyagi-provinsen, der den overlevende mannen ble funnet, ble hardest rammet. Her kan tusenvis av mennesker ha mistet livet i jordskjelvet og den påfølgende tsunamien.

KNUST: Byen Miyagi ble fullstendig knust av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien fredag. Etter fem dager ble det utrolig nok funnet overlevende i ruiene. Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder