Video viser politibil storme inn i folkemengden

Publisert: Oppdatert: 03.02.11 18:53

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett) Kraftige sammenstøtt i Kairo har siden onsdag ført til minst åtte døde. En YouTube video viser dramatiske scener fra området rundt Tahrir-plassen.

Videoen viser en politibil som i stor fart kommer kjørende rett inn i en folkemengde, og flere personer blir pløyd bort.

VGTV: Se videoen (NB: Sterke bilder)

Kraftige sammenstøt har ifølge myndighetene ført til åtte døde, men Al Jazeera melder at dødstallene er oppe i 13.

- For halvannen time siden ble to personer med skuddsår i hodet brakt hit. De var døende da de kom hit, sier legen Sayyid Hussein, som jobber ved et provisorisk førsthjelpsmottakt like ved Tahrir-plassen, ifølge NTB.

En utenlandsk person er også slått i hjel på Tahrir-plassen i Kairo, opplyser ambulansepersonell og øyenvitner som er til stede.

Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet eller hvilket kjønn personen har, ei heller om det dreier seg om en journalist eller ikke, skriver NTB.

- Mubarak-tilhengere stormet hoteller

Samtidig meldes det om at tilhengere av president Hosni Mubarak har stormet flere hoteller i Kairo, der de jager bort utenlandske journalister, ifølge TV-stasjonen Al Arabiya.

Det er foreløpig ikke kjent om noen har kommet til skade.

BBC melder om at sikkerhetsstyrker har beslaglagt utstyret deres på Cairo Hilton i et forsøk på å stoppe dem i å kringkaste fra Egypt.

LES OGSÅ: Bevæpnende gjenger har tatt over sentrum av Kairo

Ifølge AP skal supportere av Mubarak ha angrepet reportere, utlendinger og menneskerettighetsarbeidere. Samtidig har hæren slått ring om utenlandske journalister.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SVT-journalist tatt til fange

Flere norske journalister har blitt angrepet. Onsdag ble VG Netts journalist Erlend Skevik angrepet med planker, steiner og slag.

LES SKEVIKS HISTORIE HER

VGTV: Bevæpnede gjenger kapret taxi med VG Netts journalister

Torsdag melder SVT at deres utenrikskorrespondent har blitt tatt til fange i Kairo. Da redaktøren skulle ringe journalisten, svarte en arabisk stemme på telefonen, så ble samtalen brutt.

- Vil dere ha ham, får dere komme og hente ham selv, skal stemmen ha svart, ifølge SVT-redaktør Robert Wiström.

Kraftige sammenstøt

Kamper mellom tilhengere og motstandere av den egyptiske presidenten har blusset opp igjen torsdag ettermiddag. Tilsammen har minst åtte personer blitt drept sidene kampene begynte onsdag, melder AP.

Et stort kjøpesenter i en forstad til Kairo skal også stå i brann.

Denne artikkelen handler om