I SORG: Folk samlet seg i nærheten av åstedet etter masseskytingen. Foto: TOMAS OVALLE / EPA

Masseskyting i California – flere drept

Minst ti personer skal være skutt, fire av dem døde, etter en masseskyting på en privatadresse i Fresno i California, ifølge politiet. De jakter nå på ukjente gjerningspersoner.

Hendelsen skal ha skjedd i 20-tiden søndag kveld lokal tid.

Politiet opplyste på en pressekonferanse om at fire mennesker ble drept og minst seks personer sendt til sykehus med skuddskader, skriver NBC News. De skal ikke være livstruende skadet. De fire drepte skal være mellom 25 og 30 år.

Ukjente gjerningspersoner skal ha begynt å skyte mot en familie og venner som var samlet for å se fotball i bakgården til en privat bolig. Politiinspektør Michael Reid sier at skytingen pågikk mens politiet var på vei til åstedet.

ÅSTEDET: Det var i bakgården til dette huset at masseskytingen fant sted. Foto: TOMAS OVALLE / EPA

Ingen pågrepet

Ifølge Reid var rundt 35 mennesker samlet i bakgården. Det er ingen indikasjoner på at gjerningspersonene kjente ofrene. Ingen er foreløpig pågrepet etter hendelsen.

– Jeg føler med familiene som har blitt ofre for denne meningsløse volden. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å finne gjerningspersonene og rettsforfølge dem, sier Reid.

Politiet jobber nå med å gjennomføre vitneutspørring i nabolaget, og for å finne overvåkningsvideoer som kan hjelpe dem med å identifisere gjerningspersonene.

UTRYKNING: Nødetatene var på plass like etter masseskytingen som fant sted på en privat adresse i Fresno i delstaten California i USA. Foto: Larry Valenzuela / The Fresno Bee

Flere enn én masseskyting om dagen

En oversikt fra den ideelle organisasjonen Gun Violence Archive (GVA), viser at det frem til 17. november i år har blitt registrert 369 masseskytinger i USA, skriver CBS. Det utgjør i snitt flere enn én per dag, og er i tillegg det høyeste antallet siden 2016.

GVA definerer masseskyting som en hendelse der minst fire mennesker, ikke medregnet gjerningspersonen, blir skutt.

Totalt er flere enn 34.000 mennesker drept i skyteepisoder, også medregnet drap og ulykker, i USA så langt i år. Tilsvarende antall skadede har passert 25.000.

Her er noen av de mest omtalte masseskytingene:

  • 14. november ble to elever drept, og ytterligere tre skadet, da en mistenkt 16 år gammel gjerningsmann gikk til angrep med skytevåpen på en videregående skole i Santa Clarita, California. Gjerningsmannen skjøt seg selv i hodet etter hendelsen, og døde påfølgende dag.
  • 31. august ble syv personer drept og 24 skadet da det ble utløst skudd fra en forbipasserende bil i byene Odessa og Midland i Texas.
  • Fire personer ble drept og 27 skadet, under en masseskyting i Dayton i delstaten Ohio, 4. august.
  • I El Paso, Texas, ble 22 mennesker drept og minst 24 skadet på et kjøpesenter 3. august. Dette er den hittil dødeligste skyteepisoden i USA i år.
  • 31. mai ble 12 personer drept og fire skadet da en tidligere kommunalt ansatt åpnet ild i kommunesenteret i Virginia Beach.

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder