VITNET: Tidligere Trump-rådgiver Tim Morrison, her på vei inn for å vitne, regnes som en hauk i sikkerhetspolitikken og har tidligere vært sentral i Republikanernes partiapparat. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA

Tidligere Trump-rådgiver: Mener presidenten ikke gjorde noe ulovlig

Tidligere Trump-rådgiver Tim Morrison vitnet torsdag i riksrettsprosessen mot Donald Trump. Han mener USAs president ikke har gjort noe ulovlig.

  • NTB-AP

Morrison var Trumps rådgiver i russiske og europeiske saker, men gikk av dagen før han stilte til høring.

Bakgrunnen for riksrettsprosessen er beskyldningene om at Trump skal ha forsøkt å presse Ukraina til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden, som er en av favorittene til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2020.

Bakgrunn: Ukraina-samtalen som endret alt

En telefonsamtale mellom Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er en sentral del av etterforskningen.

– Jeg ønsker å være tydelig, jeg var ikke bekymret for at noe ulovlig ble diskutert, sa Morrison med henvisning til telefonsamtalen.

Morrison bekreftet i sitt vitnemål opplysningene som William Taylor, USAs fungerende ambassadør til Ukraina, kom med i sin forklaring forrige uke.

Blir presidenten stilt for riksrett? Slik er veien videre

Taylor fastslo at han og Morrison har hatt flere telefonsamtaler der de tok opp bekymringer knyttet til Trump-administrasjonens Ukraina-tilnærming.

Tim Morrison er den første politisk utnevnte medarbeideren i Det hvite hus som vitner i riksrettsgranskningen.

Han regnes som en hauk i sikkerhetspolitikken og har tidligere vært sentral i Republikanernes partiapparat. Han samarbeidet tett med John Bolton, som nylig trakk seg som Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Syv Trump-tilhengereDerfor tar Demokratene feil om riksrett

Det er Representantens hus som står for etterforskningen i en riksrettsprosess, mens det er Senatet som kommer med kjennelse.

Representantenes hus vedtok torsdag ettermiddag å formalisere riksrettsprosessen mot Trump, som har svart med å kalle det den største heksejakten i USAs historie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder