TERROR: Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. Flere personer er skadet. Foto: Matt Dunham / AP

Knivstikking i London etterforskes som terror: Gjerningsmann skutt og drept

Politiet bekrefter at de etterforsker knivstikkingen ved London Bridge som terror. Gjerningsmannen, som ble skutt og drept av politiet, var iført en falsk bombevest.

Det var like før klokken 15.00 norsk tid at politiet fikk melding om knivstikking nær London Bridge. Et par timer senere tvitret politiet at de hadde anholdt én person.

På en pressekonferanse klokken 17.20 bekrefter politiet at gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. Mannen var iført en falsk bombevest.

På en pressekonferanse fredag kveld bekrefter politiet at to personer mistet livet og at ytterligere tre ble skadet i angrepet.

Hendelsen etterforskes som terror.

– Skadede ble båret vekk

Sandra Rørvik (27) jobber i nærheten og har full oversikt fra broen fra kontorvinduet. Hun så hele hendelsen.

– Jeg skulle til Gatwick og var på vei til å gå ut og ned på broen. Det er en veldig ekkel følelse å vite at jeg egentlig skulle ha vært der da det skjedde.

27-åringen forteller at hun så at mange personer som sprang vekk fra broen, og at hun og kollegene ikke fikk lov til å forlate kontoret.

– Deretter kom det mye politi som begynte å sperre av området, før de skjøt en mann på broen, sier Rørvik. Hun så også at flere skadede ble båret vekk av helsepersonell.

London Bridge er stengt inntil videre. Politiet ber folk i området om å følge instruksene fra patruljer som er på stedet.

Massivt politioppbud

En annen norsk kvinne som befinner seg i London sammen med datteren, sier til VG at det er massivt politioppbud på stedet.

– Det er enorme mengder helikoptre, politi, sivilt politi, terrorpoliti, sikkerhetspoliti og alle mulige nødetater her. Hele området er sperret av.

Sammen med datteren var kvinnen på vei over London Bridge da hendelsen fant sted omtrent 50 meter unna. De hoppet på en buss for å komme seg unna, men denne kommer ingen vei på grunn av sperringene.

Takker politiet

Londons borgermester Sadiq Khan skriver i en Twitter-melding at han er i tett kontakt med politiet i forbindelse med hendelsen.

I en uttalelse på Twitter takker Storbritannias statsminister Boris Johnson politiet og nødetatene for at de handlet raskt, og sier at han oppdateringer fra politiet om situasjonen.

– Dette er en rystende hendelse. Mine tanker går til ofrene og deres pårørende, sier Johnson.

Det hvite hus sier i en uttalelse at de fordømmer alle «grufulle voldshandlinger mot uskyldige mennesker».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder