IS tar på seg skylden for Manchester-angrepet

Gjennom sitt eget «nyhetsbyrå» Amaq tar IS på seg skylden for terrorangrepet i Manchester, melder AFP.

Artikkelen er over to år gammel

Minst 22 personer er drept og 59 såret etter en eksplosjon på Ariana Grande-konsert i Manchester mandag kveld.

Gjennom sitt eget «nyhetsbyrå» Amaq tar terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) på seg skylden for angrepet i Manchester, melder AFP.

SISTE: 23-åring pågrepet. Dette vet vi om Manchester-eksplosjonen

Det er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold at IS står bak eller at gjerningsmannen var inspirert av IS.

Samtidig opplyser USAs nasjonale etteretningssjef, Dan Coats, at amerkiansk etteretning foreløpig ikke har informasjon som verifiserer at IS står bak angrepet, melder AP.

Identifisert

Det var en selvmordsbomber som sto bak angrepet, opplyste politisjefen i Manchester, Ian Hopkins, på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Han bekreftet videre at den antatte gjerningsmannen er død. Han skal ha hatt på seg eksplosiver i en ryggsekk som han detonerte i konsertarenaen.

Tirsdag kveld bekrefter politiet at den mistenkte gjerningsmannen er 22 år gamle Salman Abedi.

Politiet opplyste tidligere at de tror mannen var alene om angrepet.

Pågrepet

En 23 år gammel mann er like før klokken 13 tirsdag pågrepet i forbindelse med angrepet. Det er foreløpig ikke kjent hvilken tilknytningen den pågrepne eventuelt måtte ha til gjerningsmannen.

Like etter klokken 15.30 opplyser politiet at ytterligere to personer er pågrepet etter razziaer mot to adresser i Whalley Range og Fallowfield utenfor Manchester.

IS har tidligere stått bak et angrep mot en konsertarena. Det var i 2015, da fire islamister tok seg inn på en Eagles of Death Metal-konsert i Paris og skjøt rundt seg.

Barn blant de drepte

Hopkins opplyste at det er barn blant de 22 som er bekreftet drept.

8 år gamle Saffie Rose Roussos omkom i angrepet etter at hun kom bort fra moren og søsteren. Det bekrefter læreren hennes, Chris Upton, til The Guardian. Den 18 år gamle studenten Georgina Callander fra Norbreck, Blakcpool, er også en av dem som ble drept i angrepet, bekrefter skolen hun gikk på.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder