Doktor Død funnet hengt

(VG Nett) Harold Shipman drepte minst 215. I morges ble han funnet hengt i fengselscellen sin.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Hengt i cellen

Britiske fengselsmyndigheter opplyser at Shipman ble funnet hengt i sin celle klokken 06.20 i Wakefield fengsel tirsdag morgen. Fengselsmedarbeidere prøvde å gjenopplive fangen, men Shipman ble erklært død klokken 08.10, opplyser en talsmann ved fengselet til BBC.

Han hadde brukt sengetøy til å henge seg, erfarer BBC.

- Familien er blitt informert. Fengselsvesenet vil etterforske hans død, heter det i en pressemelding fra fengselet.

Hadde ikke selvmordsvakt

Ifølge fengselsvesenet er Shipman ikke blitt sett på som suicidal siden han kom til fengselet i juni i fjor, og han har ikke hatt selvmordsvakt - slik han har hatt ved de to forrige fengslene han har sonet i. Han har vært fengslet i en normal celle og fulgt normale regler. Ifølge fengselsvesenet var det ingenting som tydet på at Shipman ville begå selvmord.

Men ifølge BBC ble Shipman for kort tid siden fratatt sine privilegier i fengselet grunnet dårlig oppførsel.

15 livstidsdommer

Den 57 år gamle legen ble dømt til 15 ganger livstid - og regnes som historiens verste seriemorder i Storbritannia. I tillegg ble Shipman dømt for å ha tvunget en av sine pasienter til å gjøre ham til enearving av en formue på 300.000 pund - før han drepte pasienten. Selv har han konstant bedyret sin uskyld på alle punkter.

Shipman, som arbeidet som familielege i Hyde utenfor Manchester, skal ha forgiftet sine ofre med dødelige doser av det smertestillende midlet morfin.

Minst 215 ofre
En rapport utarbeidet av høyesterettsdommer Dame Janet Smith viser at den tidligere legen kan ha drept så mange som 260 pasienter. Av Shipmans beviste 215 ofre var 171 kvinner og 44 menn. Det eldste offeret var en 93 år gammle kvinne og det yngste var en 41 år gammel mann.

Under rettssaken sa dommer Thayne Forbes:

- Endelig skal du dømmes for dine onde, onde forbrytelser. Du misbrukte tilliten til disse ofrene; du var jo deres lege. Du misbrukte dine kunnskaper som lege på en kaldblodig og kalkulert måte. Og du har ikke vist noen anger.

Innenriksminister David Blunkett slo i 2002 fast at Shipman aldri ville forlate fengselscella. Han tilhørte dermed en liten gruppe britiske fanger som ville dø i fengsel, uten mulighet til løslatelse på prøve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder