Ensom brite dømt for brevbomber

(VG Nett) En arbeidsledig elektriker er i England dømt til livsvarig fengsel for å ha sendt 33 eksplosive pakker til venner og eks-kjærester.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Den 33 år gamle Justin McAuliffe fra Bedford møtte fredag i St Albans Crown Court.

33-åringen som beskrives som en ensom mann med lengsel etter berømmelse og kjendisstatus, brakte terror til briter over hele England da han startet sin kampanje over to uker i fjor.

Han sendte brev inneholdende lighter-gass til tidligere kjærester, kolleger og familiemedlemmer i Hertfordshire, Bedfordshire, Essex, Lancashire og London, ifølge BBC.

McAuliffe fikk åtte livstidsdommer for bevisste forsøk på å forårsake smertefull fysisk skade. Samtidig fikk han fem år for å ha erklært seg skyldig i å sende en helsefarlig substans med intensjon om å brenne, lemleste eller ødelegge.

Med dommen fredag, må den arbeidsledige elektrikeren sone minst ti år før han kan slippe ut på prøve, konkluderte dommer John Bevan.

McAuliffe viste ingen tegn på anger gjennom politiintervjuene og fortalte at han ikke brydde seg om noen av brevmottakerne hadde mistet livet, skriver BBC.

Robbie Williams på listen

Aktor Stuart Trimmer fortalte retten at han hadde funnet navnet på popstjernen Robbie Williams på listen over de 50 personene McAuliffe planla å sende brev til.

- I intervjuer sa han at han mente å brenne ofrene, fortalte Trimmer ifølge BBC.

- Han sa at han ikke brydde seg om de døde, så lenge de fikk det de fortjente. Han sa det var sannsynlig at han ville avslutte jobben ordentlig hvis han fikk muligheten til det, sa Trimmer.

McAuliffe skal ha gått gjennom lokale og regionale aviser for å se om kampanjen hans hadde virket og ble skuffet da det gikk opp for han at han hadde mislyktes.

Mer enn 100 politimenn jaktet på 33-åringen, som ble arrestert tre uker etter at den første brevbomben kom fram tidlig i september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder