Hundretusener demonstrerte for ny brexit-avstemning

Flere hundre tusen brexit-motstandere demonstrerte i London lørdag med krav om at det må holdes en ny folkeavstemning.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge arrangørene deltok så mange som en halv million mennesker i People's Vote March, som gikk fra Hyde Park og gjennom Londons gater til Westminster. London-politiet sier imidlertid at de ikke kan anslå hvor mange som deltok i marsjen.

les også

Varsler kjempedemonstrasjon mot brexit

Kravet fra demonstrantene var krystallklart: Det må holdes en ny folkeavstemning om brexit fordi den type brexit som ble forespeilet før folkeavstemningen i 2016, ikke på noen som helst måte ligner på den avtalen som det forhandles om nå.

London-ordfører Sadiq Khan (i midten) var en av flere hundre tusen mennesker som demonstrerte mot brexit og for at det skal holdes en ny folkeavstemning om britisk EU-medlemskap. Foto: AP / NTB scanpix

Mange briter som for to år siden stemte for å gå ut av EU, sier de ville ha stemt annerledes dersom de hadde visst hva de reelle kostnadene ville bli.

– Jeg mener folk ble villedet, sier Peter Hancock, som eier sin egen lille bedrift.

– Vi ønsker å bli i EU, vi kan ikke se noen fordeler av å gå ut, legger kona hans Julie til.

En brexit-motstander deltar i demonstrasjonen utenfor parlamentsbygningen i Westminster i London. Foto: AP / NTB scanpix

Statsminister Theresa May har imidlertid hele tiden vært klar på at det er uaktuelt å holde en ny folkeavstemning om brexit.

les også

Brexit er hovedtema under kveldens EU-toppmøte

Samtidig som brexit-motstanderne holdt sin massemønstring, samlet Nigel Farage, en av de fremste lederne for kampanjen for å få Storbritannia ut av EU, brexit-tilhengere til en mønstring i Harrogate.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder