Sammenstøt ved USAs ambassade i Libanon

Libanesiske sikkerhetsstyrker har tatt i brukt tåregass og vannkanoner mot personer som demonstrerer nær USAs ambassade i Beirut.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

TV-bilder fra stedet viser et stort oppmøte av personer som veiver med det palestinske flagget, roper og klapper. Ifølge nyhetsbyrået AP har demonstrantene brent amerikanske og israelske flagg og søppel. Etter at de begynte å kaste steiner, svarte sikkerhetsstyrkene med vannkanoner og tåregass.

Bakgrunnen for demonstrasjonene er president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad onsdag. Siden har det vært demonstrasjoner i en rekke muslimske land.

VG i Jerusalem: Palestinerne er rasende på Trump

Lørdag deltok flere hundre mennesker i en demonstrasjon i Kairo i Egypt. Samme dag ble et titall demonstranter pågrepet i forbindelse med en anti-israelsk demonstrasjon i Istanbul i Tyrkia. Også på Vestbredden og Gazastripen har det vært flere protester og sammenstøt. I Jerusalem ble flere menn pågrepet av israelsk politi etter sammenstøt i byens hovedgate.

OPPTØYER: Sort røyk stiger opp fra en gate i under en demonstrasjon nær USAs ambassade i Libanon. Foto: Anwar Amro AFP

Søndag deltok rundt 10.000 mennesker i demonstrasjoner ved USAs ambassade i Indonsias hovedstad Jakarta. Demonstranntene bar plakater med tekstene "Fri Jerusalem og palestinerne" og "Vi er med palestinerne", ifølge AP.

Les også: Jerusalem-striden har krevd sine første dødsofre

Lederen for Den arabiske liga sier at Trumps anerkjennelse undergraver de arabiske landenes tillit til USA.

– Beslutningens form og innhold er dårlig, og konsekvensene av den er farlige, sa Aboul-Gheit til de arabiske utenriksministrene som deltok på et hastemøte ligaen hadde kalt inn til i Kairo lørdag.

(Kilde: NTB/VG)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder