Snøkaos i Sverige

Kraftig snøvær og sterk vind har ført til trafikkaos i deler av Sverige. Fly er innstilt, tog står stille, veier er ufremkommelige. Og tusenvis er uten strøm.

Natt til søndag falt det store mengder snø over deler av midtre Sverige. Samtidig blåser det sterk vind.

les også

Kan komme halv meter snø til på Sørlandet

Det svenske Trafikverket advarer mot strømledninger som rives ned når snøtunge trær velter.

– Det har vært problemer med planoverganger der bommene ikke fungerer som de skal i snøen og vinden, sier Katarina Wolffman i Trafikverket til nyhetsbyrået TT.

En mann måker snø i Hägersten i Stockholm søndag. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix

Trær som faller over veiene skaper også problemer for biltrafikken. Og når brøytebilene ikke rekker å måke unna på de mindre veiene, blir det trafikkaos. Pressekontakt for Trafikverket Katarina Wolffram sier til Aftonbladet at folk oppfordres til å holde seg innendørs.

– Ikke kjør bil med mindre du absolutt må. Beregn ekstra tid, for du vet ikke hvor du blir sittende fast, sier Wolffram.

Hun oppfordre bilister til å ha med seg en spade og noe varmt å drikke.

Krasjet med elg

I halv fire tiden søndag ettermiddag krasjet en minibuss med en elg nord for Bråkanda. Ni personer skal ha vært om bord i minibussen, melder Expressen.

Ifølge politiet skal ingen av personene ha blitt skadet i ulykken. Elgen skal ha forsvunnet inn i skogen.

les også

Snøkaos på veiene: Seks vogntog sto fast i Oslo

4000 uten strøm

I stockholmsområdet var 4000 husstander uten strøm søndag formiddag.

– Tung, våt snø legger seg på trær og grener, som igjen legger seg over ledningsnettet og river dem ned, sier en talsmann for strømselskapet Vattenfall ifølge TT.

Dagens Nyheter skriver søndag kveld at det fortsatt er problemer med strømmen og 1500 husstander kan forbli uten strøm gjennom natten.

Store deler av kollektivtrafikken i stockholmsområdet hadde søndag ettermiddag store forsinkelser. Og det var stopp i deler av togtrafikken. På Arlanda flyplass var mange flyginger enten forsinket eller innstilt.

Uværet skal ifølge meteorologene vare i noen dager fremover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder