HUSET BRANT NED: Krystin Harvey trøster datteren Araya Cipollini etter at familien mistet hjemmet sitt under Camp-brannen i Paradise nord i California. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

California: Mistet hjemmet for andre gang i skogbrann

Forrige gang Krystin Harvey og familien mistet hjemmet sitt var i 2008, da Humboldt-brannen herjet California. Nå har nok en skogbrann gjort dem hjemløse.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver lokalavisen Monterey Herald.

Krystin, ektemannen og deres tre døtre på 16, 17 og 19 år tror de overlevde fordi de ikke evakuerte, forteller de til lokalavisen.

Så langt har skogbrannenes herjinger i California ført til at minst 44 personer har mistet livet. Dermed er dette den mest dødlige skogbrannen i delstatens historie. Californias dødeligste skogbrann inntil nå var Griffith Park-brannen i 1933 der 29 personer mistet livet.

Sheriff Kory Honea i Butte fylke sa på en pressekonferanse mandag kveld at de vil fortsette arbeidet med å identifisere omkomne med et mobilt DNA-laboratorium, som tar prøver av beinrester eller fragmenter av bein.

Tallet kan bli langt høyere enn hva som er bekreftet så langt. Flere enn 200 er savnet. Langt flere har blitt hjemløse. Blant dem flere Hollywood-stjerner.

Den nordlige delen av staten er hardest rammet. Byen Paradise er nærmest jevnet med jorden.

les også

Tidenes dødeligste brann i California: – Vi må finne mammaen min

Hundretusener av mennesker er evakuert. En av dem er Rebecca Hackett fra Malibu, som kom seg unna flammehavet og fanget det hele i en dramatisk video.

– Brannen spredte seg veldig raskt. Plutselig var den rett ved oss. Jeg trodde jeg skulle dø, forteller Hackett til ABC News.

DØDELIG BRANN: Camp-brannen som herjer nord i California omtales som historiens mest dødelige. Så langt er 44 personer bekreftet omkommet. Foto: Noah Berger / TT NYHETSBYRÅN

Camp-brannen, som herjer nord i den amerikanske delstaten, har spredt seg til nærmere 5000 kvadratkilometer, ifølge New York Times.

Woolsey-brannen sør i California har spredt seg til et område som er nesten like stort.

SØKER ETTER SAVNEDE: En politibetjent fra Alameda County i California leter etter mulige ofre for skogbrannen. Foto: Noah Berger / TT NYHETSBYRÅN

Lisa Jordan fra Washington kjørte 100 mil for å lete etter onkelen Nick Clark, bosatt i Paradise, melder AP News.

Myndighetene i byen har bedt om at til sammen 150 personer bistår i søket etter savnede i den brannrammede byen nord i California.

MISTET HJEMMET SITT: Chris og Nancy Brown omfavner hverandre utenfor sitt nedbrente hjem i Paradise, nord i California. Foto: JOSH EDELSON / AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder