Baby beskutt av tanks

26 barn drept den siste uken

(VG Nett) Babyen på bildet er seks måneder gammel. I natt ble han skutt på av israelske tanks.

Christian F. Brændshøi
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

BESKUTT AV TANKS: Den palestinske jenta bærer lillebroren på seks måneder inn på sykehuset etter angrepet der ti barn ble skadet og ett drept. Også to voksne ble drept i angrepet. Foto: REUTERS

I et annet hus ble to menn drept, ifølge kilder ved et palestinsk sykehus.

Ti barn skadet

En granat fra en tanks traff også huset til en familie med ti barn. Alle de ti barna ble skadet i angrepet. Den seks måneder gamle gutten på bildet er ett av barna som ble skadet i angrepet, melder Reuters.

Han ble båret inn på sykehuset av sin søster - også hun et barn som har blitt et uskyldig offer for konflikten mellom israelere og palestinere.

Tilstanden skal være alvorlig for et barn på fire måneder som ble skadet i angrepet. Israelske bulldosere dro opp trær og jevnet området rundt huset med jorden.

24 DREPT: 24 barn er blant ofrene for den israelske militæraksjonen som ble iverksatt på Gazastripen 28. september. Foto: REUTERS

26 barn drept på en uke

FNs avdeling for koordinering av humanitære operasjoner på Gazastripen sier i en pressemelding at 24 palestinske barn er blitt drept i løpet av de syv dagene som har gått siden Israel startet sin "anti-Kassam-operasjon" i området.

"Siden 28. september 2004 har 82 palestinere blitt drept i Gaza i inkludert 24 barn; fem israelere har blitt drept inkludert to barn. I løpet av 2004 har rundt 45 palestinere blitt drept hver måned i Gaza og fattigdomsraten er forventet å øke med 72 prosent", heter det i en uttalelse fra FN-avdelingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder