ULYKKE: Kraftig vind på Storebæltsbroen i Danmark, fikk en lastebiltilhenger til å velte over autovernet. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

Ny ulykke på Storebæltsbroen

Drøye to uker etter den dramatiske togulykken på Storebæltsbroen i Danmark, har en lastebil veltet på bilbroen. Trafikken er stengt i begge retninger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

En lastebil har veltet på Storebæltsbroen mellom Fyn og Sjælland, og broen er stengt i begge retninger. Det opplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters politi på Twitter.

Dette skjer drøye to uker etter at åtte personer mistet livet i en togulykke på broen. Det ble truffet av en tom tilhenger plassert på et motgående godstog.

les også

Simon (19) om togulykken: – Vi måtte klatre over de døde

Også denne ulykken involverer vind og en tom tilhenger.

– Det er sannsynligvis vinden som tok tak i den tomme tilhengeren, som var bak på lastebilen. Tilhengeren ligger i hvert fall over autovernet på midten av broen, forklarer vaktsjef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters-politi Jesper Lovmand til Ekstra Bladet.

TOGULYKKE: Ulykken 2. januar rammet togets forreste vogn hardest. Halve vognens venstre side ble revet opp, og vinduene knust. I vogn nummer to ble sidedøren most inn i vognen, og flere vinduer knust. Foto: Hallgeir Vagenes, VG

Myndighetene hadde frarådet kjøretøy som er sårbare ved kraftige vindkast å kjøre over broen. Lastebilsjåføren trosset altså advarselen, som var forventet opphevet klokken 15 mandag.

Det er ingen skadede i ulykken, ifølge Ekstra Bladet, og det lokale brannvesenet jobber nå med å skaffe oversikt over situasjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder