KNUST: Dette er alt som er igjen av ulykkesflyet. Foto: Police Cantonale des Grisons, AFP

20 personer omkom i veteranfly-styrt i Alpene

20 personer var om bord da et Junkers Ju-52-fly styrtet i de sveitsiske Alpene lørdag. Sveitsisk politi bekrefter nå at alle om bord omkom.

Det var foreningen Ju-Air som sto bak flygingen som kostet 20 mennesker livet. Foreningen organiserer sightseeingturer i Sveits.

I en melding på sin egen nettside skriver selskapet at de er «dypt triste og tenker på passasjerene, mannskapet, samt ofrenes venner og familie».

På en pressekonferanse søndag opplyste politiet av elleve menn og ni kvinner omkom. De fleste var fra Sveits, men også et par fra Østerrike og sønnen deres var med på den fatale turen, melder NTB.

80 år gammelt fly

Flyet krasjet inn i en fjellvegg på 2,500 meters høyde i Graubünden, en kanton i Sveits, skriver NTB, som også melder at flyet var nesten 80 år gammelt.

Flyet var et gammelt militærfly av typen Junkers Ju-52, som har plass til 20 personer – 17 passasjerer og tre besetningsmedlemmer.

Det var nesten 80 år gammelt og ble brukt av selskapet Ju-Air, som tilbyr flyginger til turister som ønsker å oppleve alpelandskapet fra luften.

les også

Fire omkom i flystyrt i Alpene

20 OMKOM: Elleve menn og ni kvinner omkom i flyet som styrtet i alpene lørdag. Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Familie styrtet tidligere på dagen

Lørdag formiddag styrtet et annet fly i en skog i Hergiswill i kantonen Nidwalden sentralt i Sveits. Alle fire om bord, to barn og foreldrene deres, mistet livet.

Flyet begynte å brenne da det traff bakken, og myndighetene var nødt til å sende et helikopter for å slukke brannen før redningsmannskaper nådde fram til stedet.

Flyet ble totalskadet av flammene. Hergiswil ligger ved Vierwaldstättersee, som er et populært turistmål.

Kilde: NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder