FLERE DEMONSTRANTER: Flere tusen demonstranter har møtt opp i Helsingfors søndag. Det er er forventet flere demonstrasjoner på mandag. Foto: LEONHARD FOEGER / X00360

Store demonstrasjoner før toppmøtet mellom Trump og Putin

Det foregår store demonstrasjoner flere steder i Helsingfors i forkant av toppmøtet mellom Trump og Putin. Politiet har kalt inn styrker fra hele landet.

 • Yasmin Sfrintzeris

Artikkelen er over ett år gammel

Mandag møtes president Donald Trump og president Vladimir Putin til det planlagte toppmøte i Helsingfors i Finland. Flere tusen demonstranter samler seg til til sammen 16 forskjellige demonstrasjoner søndag og mandag.

Trump har tidligere uttalt at de vil diskutere Syria, Ukraina og «andre temaer».

les også

Trump: – EU er en fiende

Demonstrantene bærer bannere med som spiller på Trumps slagord. Finnene vil både gjøre verden og menneskerettighetene «great again».

Andre krever at Trump stopper krig, og ikke mennesker - med en henvisning til innvandrerfamiliene som skilles på USAs grenser.

Politiet forventer flere demonstrasjoner utover mandagen.

Helsinkis ordfører er ikke redd for demonstrasjonene og påpeker at Finland har en lang historie med fredelige demonstrasjoner, skriver nyhetsbyrået Reuters.

les også

Trump om May-angrepet: – Fake news

For sikkerhetsskyld har politiet kalt inn ekstra styrker fra hele landet. Flere politifolk har vært nødt til å avbryte ferien.

– Putin og Trump er noen av de mektigste lederne som får mest oppmerksomhet. Derfor blir sikkerhetstiltakene ekstra store, sier politioverbetjent i Helsingforspolitiet, Pekka Höök, ifølge Aftonbladet.

les også

Trump etter krisemøte i NATO: Må bruke mer enn to prosent på forsvar

Höök forklarer at de har bedt om hjelp fra andre politiområder i Finland, i tillegg til andre myndigheter.

Trump har tidligere vært i England og Skottland, hvor til sammen flere titalls tusen demonstranter tok til gatene for å uttrykke sin misnøye med presidenten.

Mer om

 1. Donald Trump
 2. Vladimir Putin
 3. Helsingfors
 4. Finland
 5. USA
 6. Politiet
 7. Europa

Flere artikler

 1. Trump før Putin-møte: Forholdet til Russland har aldri vært verre

 2. Trump om May-angrepet: – Fake news

 3. Trump snur skotsk bygd på hodet

 4. NATO-sjefen: Tror Trump kan bedre forholdet til Russland

 5. Arven fra Helsingfors

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder