ARRESTERT: 28 år gamle Luca Traini er mistenkt for skytingen i Italia i går. Tatoveringen er synlig over hans høyre øyenbryn. Foto: TT / NTB Scanpix

Italia: Mistenkte hadde nynazist-tatovering

Italienske politikere fordømmer skytingen lørdag, og kaller den «motivert av rasehat».

28 år gamle Luca Traini, som lørdag ble arrestert for å ha skutt seks mennesker i den italienske byen Macerata, hadde en nynazistisk tatovering i pannen.

Ifølge nyhetsbyrået AP, hadde mannen tatovert symbolet Wolfangel, eller «ulvekrok» på norsk, like over høyre øyenbryn. Symbolet ble brukt i Nazi-Tyskland, og skal senere ha blitt brukt av nynazister i Europa og USA.

Det var i går formiddag at Traini skal ha kjørt rundt i byen og skutt etter mørkhudede mennesker. Skytingen skjedde bare dager etter at 18 år gamle Pamela Mastropietro ble funnet drept i nærheten av Macareta. Mastropietro ble funnet partert og gjemt i to kofferter. En nigeriansk mann er arrestert i forbindelse med drapet.

Traini har ifølge nyhetsbyrået AFP forklart at hendelsen var den direkte årsaken til det han gjorde.

– Jeg var på vei til trening da jeg hørte på radio om den 18 år gamle jenta. Jeg snudde, dro hjem, åpnet safen, tok pistolen og bestemte meg for å drepe de, alle sammen, har Traini forklart til etterforskerne, ifølge avisen Corriere della Sera.

Bakgrunn:

Italiensk politi: Nasjonalist pågrepet for skyting mot innvandrere

Ordfører i Macerata, Romano Carancini, har bekreftet at alle de seks ofrene var svarte afrikanere. Trainis forklaring styrker det som allerede var mistanken kort tid etter angrepet.

– De var alle fargede, dette er åpenbart graverende fakta. Likeså var det graverende det som skjedde med Pamela. Tettheten i disse to hendelsene får deg til å tro at det kan være en sammenheng, sier Carancini, ifølge AP.

Identitetene og nasjonalitetene til ofrene er fortsatt ikke offentliggjort. En av dem skal være utskrevet fra sykehus, mens fem fortsatt er innlagt.

MACERATA: Byen ligger omtrent 200 km fra Italias hovedstad, Roma. Foto: GOOGLE MAPS

Italias innenriksminister, Marco Minniti, skal ha sagt at skytteren var «motivert av rasehat», og at han hadde «en bakgrunn med høyreekstremisme, med klare referanser til fascismen og nazismen».

– Det som har skjedd, virker som å ha vært et helt tilfeldig, bevæpnet gjengjeldelses-raid, sier Minniti.

Han skal ha lagt til at bevisene antyder at angrepet var planlagt, og at den mistenkte handlet alene. Minniti har vært innenriksminister i landet siden 2016. Han blir av avisen Politico beskrevet som «fryktens minister», for sin knallharde motstand mot innvandring.

– I et demokrati er det ikke tillatt for individer å søke rettferdighet alene, selv om i dette tilfellet, er det ingenting som minner om begrepet rettferdighet, sier Minniti.

Traini skal ikke være tidligere straffedømt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder