President Donald Trump sparker ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix

Trump sparker minister

USAs president har sparket ministeren for krigsveteran-saker, David Shulkin.

  • uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Trumps «Russland»-advokat trekker seg

– Jeg er takknemlig for innsatsen David Shulkins har gjort for landet vårt og våre FANTASTISKE VETERANER, tvitrer Trump onsdag kveld.

– Jeg er stolt av å kunngjøre at jeg vil nominere den høyt respekterte admiralen Ronny L. Jackson som ny minister for saker angående krigsveteraner. I mellomtiden vil Robert Wilkie være konstituert minister, skriver Trump. Jackson er for tiden Trumps lege i Det hvite hus.

Shulkins fremtid i Trump-administrasjonen ble satt i tvil etter fremleggingen av en intern rapport som viser at ministeren blant annet skal ha tatt imot gaver i form av billetter til tennisturneringen Wimbledon.

Ifølge Ritzau kommer det også fram at Shulkins ansatte har forfalsket parpirer som rettferdiggjør at ministeren tok med kona på en reise i Europa på skattebetalernes regning.

I juni skrøt Trump av Shulkin og spøkte med at han aldri kom til å høre ordene «du har sparken», som presidenten ble kjent for å bruke i programmet sitt «The Apprentice».

– Vi vil aldri måtte bruke disse ordene til vår David, det er helt sikkert, sa presidenten ifølge The New York Times.

Shulkin har vært den første ikke-veteranen som leder departementet. Da han ble valgt inn i februar i fjor, ble han omtalt for å ha en mer moderat tilnærming for departementet enn hva Trump foreslo under valgkampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder