VILLE SPRENGE BROEN: Tre personer, som er arrestert av italiensk politi, hadde planlagt å sprenge en av Venezias turistperler, nemlig den 400 år gamle Rialto- broen som ligger over Canal Grande. Foto: Jan Ovind VG

Politi: Terrorcelle ville sprenge bro i Venezia

Tre personer er pågrepet i Italia og siktet for å ha planlagt å sprenge ett av Venezias mest kjente landemerker, den 400 år gamle Rialto-broen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På en pressekonferanse torsdag la politiet fram utdrag fra avlyttede telefonsamtaler mellom medlemmer av en mistenkt terrorcelle.

«Et angrep i Venezia betyr å gå rett til Paradis fordi det er så mange vantro der», sier en av de siktede i lydopptaket.

«Vi hiver en bombe, og så: boom, boom», sier vedkommende videre. I opptaket hyller de tre pågrepne også angrepet i London i forrige uke.

De tre som er pågrepet, er alle fra Kosovo og har oppholdstillatelse i Italia. I tillegg ble en mindreårig innbrakt.

Politiet gjennomførte aksjoner mot i alt tolv adresser, og det ble blant annet funnet flere treningsvideoer fra ekstremistgruppa IS.

Den italienske politikeren Andrea Manciulli, som er leder for den italienske NATO-delegasjonen, sier til kringkastingen RAI at Balkan har blitt den viktigste infiltreringsruten for jihadister som vil utføre angrep i Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder