DEN INNERSTE SIRKEL: President Donald Trump, hans tidligere kampanjesjef Paul Manafor (i midten) og hans datter Ivanka under Det republikanske partietslandsmøtet i 2016.

DEN INNERSTE SIRKEL: President Donald Trump, hans tidligere kampanjesjef Paul Manafor (i midten) og hans datter Ivanka under Det republikanske partietslandsmøtet i 2016. Foto: Rick Wilking Reuters

FBI ransaket hjemmet til tidligere Trump-topp

Til tross for at Paul Manafort så ut til å samarbeide med
etterforskningen av Trump-kampanjens bånd til Russland, skal FBI ha valgt å ransake hjemmet hans og gjøre beslag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det skal ha vært flere FBI-agenter som raidet hjemmet til Trumps tidligere valgkampsjef, grytidlig og uten forvarsel, onsdag 26. juli.

Det skriver Washington Post, som viser til anonyme kilder tett på den omfattende etterforskningen av den angivelige russiske innblandingen i president Trumps valgseier i fjor. De refererer også ransakelsesordren.

Ransakelsesordren skal ha gitt FBI bred fullmakt, og de beslagla både dokumenter og det som omtales som andre materialer.

Paul Manforts talsmann, Jason Maloni, bekrefter at ransakelsen fant sted.

Saken fortsetter etter videoen

Manafort har blitt stevnet av flere komiteer i Kongressen, til å overlevere dokumenter som er av interesse. Dette har han gjort frivillig, men Washington Post skriver at selve ransakelsesordren indikerer at FBI har argumentert for at Manafort ikke kunne stoles på, og har fått medhold fra dommeren som underskrev.

I tillegg kan raidet tolkes som en advarsel, skriver avisen.

Les mer om Manafort: Koblet til mulige millionutbetalinger fra Ukraina

– Samarbeidet

Det er tidligere FBI-sjef Robert Mueller som leder etterforskningen. Han har ikke ønsket å kommentere ransakelsen. Det har heller ikke Manafort.

– Hr. Manafort har hele tiden samarbeidet med rettsvesenet og andre seriøse henvendelser, og gjorde det ved dette tilfellet også, sier en talsperson for den tidligere kampanjesjefen.

Paul Manafort var valgkampsjef for Trump en periode i 2016, før han ble erstattet av Steve Bannon. Han har en lang fortid som politisk konsulent og spinndoktor, og jobbet en lenger periode for Ukrainas tidligere, Russlandvennlige president Viktor Janukovitsj.

Les mer: Trump jr., Kushner og Manafort skal alle vitne i Senatet– Vil presse Manafort

Han var sammen med Trumps sønn Donald Jr., og svigersønn Jared Kushner, i møtet i Trump Tower, som kom i stand ved at Donald Jr. ble lovet en drittpakke mot Clinton fra russiske myndigheter.

Notater fra dette møtet skal være blant dokumentene Manafort allerede har overlevert til myndighetene.

Ifølge Washington Post frykter medlemmer av kretsen rundt Manafort at Mueller og etterforskerne hans vil forsøke å bygge en sak mot ham som ikke er knyttet til Trumps valgkamp i 2016, i håp om at han vil tyste på presidentens folk mot strafferabatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder