SAKSØKER: Stuepiken Nafissatou Diallo krever oppreisning for overgrepene hun hevder å ha blitt utsatt for fra den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn Foto: AFP

Stuepiken saksøker Strauss-Kahn

(VG Nett) Stuepiken Nafissatou Diallo, som har anmeldt Dominique Strauss-Kahn for seksuelle overgrep, går til sivilt søksmål mot den tidligere IMF-lederen.

Artikkelen er over åtte år gammel

I anklagen søksmålet bygger på, gjentas beskrivelsene av overgrepet Strauss-Kahn skal ha begått, slik de lød i den første voldtektsanmeldelsen i mai.

Ifølge søksmålet fikk stuepiken skader i underlivet og den ene skulderen etter at Strauss-Kahn angrep henne da hun kom for å rengjøre suiten på det fasjonable New York-hotellet Sofitel 14. mai.

BAKGRUNN: Strauss-Kahn mistenkt for sexovergrep

Stuepiken hevder den tidligere IMF-sjefen rev i stykker undertøyet hennes og dro hodet hennes bakover før han forgrep seg på henne, melder BBC.

- Krenket og nedverdiget

Det sivile søksmålet ble levert mandag. Ifølge stuepikens forsvarere skal Strauss-Kahn «brutalt og med overlegg» ha forgrepet seg på Diallo. Hun krever nå oppreisning etter å ha blitt «forlatt ydmyket, krenket og nedverdiget», heter det i søksmålet».

Straffesaken som er opprettet mot den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet, har gått i stampe de siste ukene. Grunnen til det, er at etterforskningen har vist store sprik i stuepikens forklaringer.

Forsvarerne til Strauss-Kahn krever at saken blir henlagt etter at aktor sa det var oppstått tvil om hennes troverdighet.

Avviser anklager

Strauss-Kahn selv avviser alle anklager og skal etter planen ikke møte i retten igjen før 23. august. Rettsmøtet har allerede blitt utsatt en rekke ganger.

VGTV: Her føres IMF-sjefen bort av politiet

Det sivile søksmålet var ventet, ettersom stuepikens advokater har varslet at det ville komme.

Ifølge BBC ber ikke Diallo om noen spesifikk erstatningssum i søksmålet.

Voldtektsanklage

Etter at stuepiken sto fram med sin historie har også andre kvinner anklaget Strauss-Kahn for overgrep. Den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon anmeldte i begynnelsen av juli Strauss-Kahn for voldtektsforsøk. Anmeldelsen gjelder en sak fra 2003, da Banon skulle intervjue ham i en leilighet i Paris.

LES OGSÅ: Kun mannlige kabinansatte for Strauss-Kahn

Banon har tidligere offentlig fortalt om episoden, som skal ha endt med det rene slagsmålet på gulvet i leiligheten. I mai i år opplyste Banons mor at den tidligere ikke navngitte mannen som forsøkte å forgripe seg mot datteren, var Strauss-Kahn.

Før Strauss-Kahn ble pågrepet i midten av mai, var han regnet som den sterkeste utfordreren til president Nicolas Sarkozy. At Strauss-Kahn skulle bli sosialistenes presidentkandidat, ble sett på som nærmest en selvfølge av mange både i og utenfor partiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder