- Har utlovet dusør for rømte Osman

(VG Nett) Det er utlovet en dusør for drapsdømte Osman Omar Osman som rømte fra irakisk fengsel i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

DREPT: Marita Strøm ble skutt og drept i 2004. Nå er det utlovet en dusør for mannen som er dømt for å ha drept henne. Foto: Privat

Det foregår nå en klappjakt på Osman og de ti andre fangene som skal ha rømt fra fengselet i Dohuk gjennom en 58 meter lang tunnel natt til lørdag.

- Vi er kjent med at det er utlovet en dusør for gruppen av rømte fanger, men vi vet ikke størrelsen på den, sier Frode Andersen, pressevakt i Utenriksdepartementet, til VG Nett

Han vil ikke kommentere hvor de har fått opplysningene om dusøren fra.

- Vi er ikke kjent med hvem som har utlovet dusøren.

Frykter han kommer til Norge

Osman ble dømt for drapet på sin norske kone Marita Strøm i 2005. Ifølge dommen ga han året før 8000 dollar til to kamerater som skjøt og drepte Strøm for ham. De hadde tre døtre sammen, og to av dem skal ha vært vitne til drapet. Den ene av dem, som da var fem år gammel, skal ha blitt truffet i armen av et prosjektil da det ble skutt mot bilen de satt i.

Nå er sikkerheten rundt barna skjerpet fordi familien frykter den drapsdømte mannen skal komme til Norge.

- Vi hører jo at han er på frifot og på rømmen, og det er klart at vi må vurdere det opp i mot sikkerhetssituasjonen for barna. Det gjøres i samråd med lokale politimyndigheter, sa barnas advokat, Endre Gansmo Lysø, til VG Nett i går.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder