MUSEUMSRAKETT: Besøkende ser på en nordkoreansk rakett på krigsmuseet i Seoul. Søndag avfyrte Nord-Korea nok en kortdistanserakett ut i Japanhavet, den femte på tre dager. Foto: REUTERS

Nord-Korea skjøt ut sjette rakett på tre dager

Nord-Korea skjøt mandag to nye kortdistanseraketter ut i Japanhavet. Rakettutskytningene er blitt fordømt av Sør-Korea og FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Artikkelen er over seks år gammel

Utskytningen mandag ble bekreftet av en talsmann for Sør-Koreas forsvarsstab, som samtidig sa det var uklart om Nord-Korea testet styrte raketter eller raketter fra utskytningsramper for flere raketter.

- Vi undersøker fortsett det nøyaktige formålet med disse testene, sa talsmannen.

Ifølge CNN skal også ytterligere en rakett ha blitt skutt ut mandag. Totalt har nordkoreanerne dermed skutt ut to raketter.

Nord-Korea skjøt tre styrte kortdistanseraketter ut i havet fra østkysten av landet lørdag, og ytterligere en søndag, tilsynelatende som ledd i en militærøvelse.

Slike øvelser er ikke uvanlige, men de skjer nå på et tidspunkt med stor militær spenning på den koreanske halvøya.

Sør-Korea stemplet utskytningene som beklagelige og provoserende, mens FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som tidligere var utenriksminister i Sør-Korea, oppfordret myndighetene i Pyongyang til å avstå fra flere utskytninger.

Etter atomprøvesprengningen i februar og påfølgende FN-sanksjoner har spenningen økt kraftig mellom de to koreanske statene. Nord-Korea har kommet med nærmest daglige trusler om angrep mot USA og Sør-Korea.

Selv om situasjonen har roet seg noe de siste ukene, fortsetter regjeringen i Pyongyang å fordømme en serie militærøvelser som USA og Sør-Korea har avholdt. Nord-Korea hevder dette er øvelser i å invadere deres land.

Det så også ut til at Nord-Korea skulle skyte ut mellomdistanseraketter. Men disse ble fjernet fra utskytningsrampene tidlig i mai, ifølge amerikansk etterretning. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder