I RETTEN: Her er Joshua French i rettssalen 24. januar. FOTO: ENDRE ALSAKER-NØSTDAHL/VG

Joshua French får norsk legehjelp i fengsel

KINSHASA/OSLO (VG) Joshua French har lenge slitt med helseproblemer. Nå får han hjelp av norske leger.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De norske legene fikk torsdag tilgang til Joshua French i fengselet.

- At kongolesiske myndigheter gir legene adgang til ham kun én dag etter at de kom på plass i Kinshasa er positivt, sier ministerråd Jon Otto Brødholt, som er utsendt til Kongo fra ambassaden i Angola, til VG.

- Kongo har ansvaret

Han sier at det ikke vil bli gitt ytterligere opplysninger omkring rammene for eller utfallet av besøket. UD kan heller ikke kommentere helsetilstanden til French.

- Vi understreker at det er kongolesiske myndigheter som har ansvaret for French' helse, legger Brødholt til overfor VG.

French sin kongolesiske forsvarer sa onsdag at han tror rettssaken vil avsluttes fredag. Dommer Serge Kabondo utelukker imidlertid ikke ytterligere utsettelser.

Plaget av sykdom

French har vært uvel i retten og vært tydelig plaget av sykdom og svettetokter. French fikk for snart to uker siden tilsyn av kongolesiske leger i rettsaken. Han ble da ikke overført i sykehus.

- I løpet av de siste 24 timene har kongolesiske leger observert ham i fengselet, uten at de oppfatter alvoret. De mener han ikke trenger noen hjelp, selv om han er akutt syk, sa hans norske forsvarer Hans Marius Graasvold til VG etter legebesøket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder