FACEBOOKSIDEN TIL POLITIET I LUND

FACEBOOKSIDEN TIL POLITIET I LUND Foto: FAKSIMILE fra Polisen i Lund ,

Svensk politimann rører titusener på Facebook

Politimannen Tobbes historie om hvordan en ung flyktning på 16 år ble reddet fra å ta sitt liv har rørt titusener på Facebook.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Innlegget ble lagt ut på Polisen i Lund sine Facebook-sider i dag og på 12 timer har innlegget fått mer enn 107.000 likes og er delt over 42.000 ganger.

I innlegget skriver politimannen blant annet om hvordan flyktningen ble reddet av en venn og hvordan han selv forsøker å roe ned 16-åringen i ambulansen. Videre forteller han om tankene han gjør seg rundt flyktningens vanskelige livssituasjon og hvilke opplevelser som preger det unge livet.

I posten henvender han seg også direkte ut til samfunnet, og sier at de som har «fordomsfulle meninger om enslige mindreårige asylsøkere» skulle ha opplevd det samme som han har gjort i sin jobb som politi. Han mener de da ville ha skammet seg.

Politimannen Tobbe avslutter sin post på følgende måte:

«För alla lever och bor vi på den här, vår enda planet. Vi andas samma luft, vi skrattar och gråter tillsammans, vi föds och vi dör. Men vi fortsätter tillåta en värld där en treårig pojke från Kobanae som flyr för sitt liv drunknar i Medelhavet och vars livlösa kropp sedan spolas upp på stranden inför ögonen på en förfärad omvärld. Aldrig slutar vi skada våra medmänniskor, ständigt skapar vi nya kriser och katastrofer som resulterar i ännu mer lidande, krig, krossade livsöden, flyktingströmmar och död. Och nuförtiden, mer än någonsin, borde vi alla ställa oss den där frågan: Vad fan håller vi på med?»

LES OGSÅ: Dette må du vite om flyktningekrisen

– Sterk opplevelse

Når VG ringer Polisen i Lund opplyser de at Tobbe selv har gått av vakt og trenger hvile. Vi får istedet snakket med Eva Gunn Westford - hun forteller at hun avtalte med Tobbe at hun skulle svare for han om det kom noen telefoner om posten han la ut på Facebook.

– Bakgrunnen for at Tobbe la ut denne posten var at han ønsket å dele sine følelser etter en opplevelse som har gjort sterkt inntrykk. Iblant har vi politifolk så sterke opplevelser at vi trenger å få det ut. Da er det godt å kunne dele, sier Eva Gunn Westford som har presseansvar i Region syd i Sverige.

– Hva tror du gjør at så mange blir berørt av historien og deler den på Facebook?

– Han skriver levende og ekte, og det tror jeg gjør at leserne blir dratt inn i opplevelsen, sier Westford til VG.

Norske Mona: – På vei tilbake måtte jeg stoppe bilen for å gråte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder