TENKER NYTT: Google-grunnlegger Larry Page skal være i ferd med å utvikle et fremtidsprosjekt som skal kunne bringe deg svært mye raskere frem, ikke på nettet, men mellom byer og land. Foto:Eduardo Munoz,Reuters

Google vil bygge byer og flyplasser

Google er kjent som søkemotor, men selskapet har giga-ambisjoner: De lager teknologi for førerløs bil og vil bygge fremtidsbyer og flyplasser.

 • Bjørn Haugan

Artikkelen er over fem år gammel

En artikkel i The Information forteller at en av Google-grunnleggene, Larry Page, har etablert et selskap kalt «Google 2.0» som skal forsøke å utvikle nye teknologier for fremtiden.

Bil

Det er nettstedet RT som omtaler rapporten.

De skal være i gang med å bygge modeller for utvikling av flyplasser og byer. Tidligere er det kjent at de er i ferd med å utvikle førerløse biler.

Page skal blant annet ha vist til Elon Musk, som allerede har utviklet to verdensprodukter - elbilen Tesla og nettbetalingsplattformen Pay Pal - og hans engasjement for en «hyperloop»: Et togkonsept som skal bringe passasjerene mellom San Francisco og Los Angeles på 30 minutter.

Trege flyplasser

Page mener problemet med fly ikke er at flyene er trege, men at flyplassene er ineffektive: Du bruker altfor lang tid fra hjemmet/kontoret til flyet tar av.

Det høres litt uvirkelig ut at et selskap som Google skal lede an for å skape nye byer og flyplasser, men The Information fremholder at de allerede har bygget sin egen private terminal på San Jose International Airport for 82 millioner dollar, for de åtte private jetflyene til Page og med-grunnleggerne Sergey Brin og Eric Schmidt.

Andre prosjekter

«Google 2.0» vil også inkludere etablering av et forskningslaboratorium som heter «Google Y».

Andre prosjekter som er skissert i rapporten er mindre storslåtte, men kan vise seg å være like innflytelsesrike - spesielt for forbrukerne: Sporing av gjenstander ned til få centimeter og biometrisk informasjon som kan erstatte passord.

Mer om

 1. Teknologi
 2. Elbil

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik vil kunstig intelligens endre din hverdag

 2. Tommelen opp for økt mobilitet

 3. Pluss content

  Slik skal de gjøre Facebook mektigere

 4. Pluss content

  Suksessen som tok 20 år: Han er hjernen bak Pokémon Go

 5. Delingsøkonomien har klare vinnere: Alt kan deles – unntatt overskuddet

 6. Fjerne steder kan få ballong-internett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder