KJEMPEDEMONSTRASJON: Demonstranter fyller igjen gatene i Bangkok. Protestleder Suthep Thaugsuban krever at det planlagte nyvalget i februar må utsettes. Foto: Reuters

Kjempedemonstrasjon ventet i Bangkok

Opp til tre millioner mennesker er ventet å delta i en demonstrasjon i Bangkok mot den thailandske regjeringen søndag.

Artikkelen er over seks år gammel

Det opplyser en talsmann for den nyopprettede organisasjonen PDRC til avisa Bangkok Post.

Demonstrasjonene kommer i hovedsak til å finne sted på fem forskjellige steder i hovedstaden, og protestene kan komme til å fortsette til mandag morgen.

Demonstrantene skal blant annet protestere foran huset til statsminister Yingluck Shinawatras.

Thailands største opposisjonsparti Demokratene varslet lørdag boikott av valget på ny nasjonalforsamling i februar. Kunngjøringen skaper ny politisk usikkerhet i Bangkok.

Demokratenes leder, tidligere statsminister Abhisit Vejjajiva, sa lørdag at det ikke har noen hensikt for partiet å delta i valget. Det politiske systemet i Thailand har brutt sammen, framholdt han overfor mediefolk i Bangkok.

- Et møte mellom partiledelsen og tidligere parlamentarikere har besluttet at partiet ikke skal stille kandidater ved valget 2. februar. Demokratene tror ikke valget vil gi noen løsning på Thailands problemer, sa Vejjajiva. .

Statsminister Yingluck Shinawatra oppløste 9. desember nasjonalforsamlingen i Bangkok og skrev ut nyvalg, i håp om å dempe spenningen i Thailand.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder