FRAKTER BORT OMKOMNE: Her ankommer mannskap fra den indonesiske redningstjenesten flyplassen i Pangkalan Bun i Indonesia onsdag morgen, med en av de døde fra flyvraket i Javahavet. Foto:Beawiharta,Reuters

Fant flyvraket etter AirAsia-styrten: Omkommet hadde redningsvest

Den indonesiske redningstjenesten har ved hjelp av sonarutstyr lykkes med å lokalisere vraket av det savnede AirAsia-flyet på havbunnen i Javahavet.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter talsmannen for redningstjenesten, Hernato, tidlig onsdag morgen overfor CNN. Han legger til sonarbildet ikke gir svar på om flyet er intakt eller i flere deler.

Ifølge CBS News ble flyet funnet liggende opp ned på havbunnen, på mellom 30 og 50 meter dybde.

Tidlig tirsdag kom de første meldingene om at letemannskapene hadde observert vrakrester i sjøen sør for Borneo, i samme område hvor flyet sist ble observert.

Etter hvert kom også de første meldingene om at det lå flere omkomne flytende blant vrakrestene. Pårørende på flyplassen i Surabaya brøt sammen etter at en lokal TV-stasjon viste direktebilder av likfunnene.

Så langt har redningsmannskaper ifølge ABC hentet opp syv døde, men det tallet er forventet å stige i morgentimene onsdag.

Høye bølger og sterk vind i leteområdet gjør arbeidet med å lokalisere de omkomne krevende. I Surabaya og byen Pangkalan Bun står ambulansene klare til å frakte de døde videre etter hvert som de blir funnet.

Like etter klokken 07 viser bilder at den indonesiske redningstjenesten har ankommet byen Pankalan Bun med de første omkomne. De døde blir fraktet bort i likposer til forskjellige sykehus, hvor det er ventet at pårørende i løpet av dagen vil ankomme for å identifisere sine nærmeste.

Offer hadde redningsvest

Én av de døde var ifølge Wall Street Journal en flyvertinne som ble funnet iført AirAsias velkjente, røde uniform. Et av de andre ofrene, en mann, hadde på seg en redningsvest da han ble hentet opp, opplyser den indonesiske redningstjenesten.

– I morges har vi hentet opp totalt fire omkome. Én av dem hadde på seg en redningsvest, sier Tatang Zenudin fra redningstjenesten til Reuters.

Det har nå gått fire dager siden Flight QZ8501 fra flyselskapet AirAsia forsvant fra radaren et sted i havet mellom flyplassen i Surabaya og Singapore.

155 passasjerer og syv besetningsmedlemmer, flesteparten av dem indonesiske statsborgere, skal ha befunnet seg om bord da flytårnet mistet kontakten med cockpiten, like etter midnatt natt til søndag norsk tid.

– Jeg vet at flyet har krasjet, men jeg klarer ikke å fatte at broren min og hans familie er døde, sier Ifan Joko, som har mistet syv familiemedlemmer, tre av dem barn.

LETER ETTER OMKOMNE: Spesialtrente dykkere fra den indonesiske marinen gjør seg klare til å reise ut mot stedet hvor flyvraket er funnet onsdag morgen. Foto:Dewi Nurcahyani,Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder