REAGERER: Lili Faxholm Vilhelmsen i Røde Kors i Rødbyhavn (t.v) reagerer på at mannen ved siden av henne ifølge henne spyttet på flyktningene som passerte under broen. Foto: Sigrid Nygaard , Dagbladet Information

Dansk avis: Mann spyttet på flyktninger

Den middelaldrende danske mannen skal ha ropt «ditt muslim-svin, reis hjem til ditt eget land» før han spyttet på forbipasserende flyktninger nær Rødby i Danmark.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ekstra Bladet har snakket med flere personer som sier de så hendelsen..

Den danske mannen skal ha stått på en bro over motorvei E47 hvor han skal ha ropt til strømmen av mennesker, før hans kone tok tak i ham, sier fotograf fra Dagbladet Information, Sigrid Nygaard, til VG.

800 flyktninger var i Rødby mandag: Nå er 300 forsvunnet

Hun var ute med en journalist for å dokumentere flyktningstrømmen på motorveien. Da hun gikk opp på en motorveibru for å fotografere strømmen av mennesker overnfra, ble hun oppmerksom på en mann som spyttet ned mot flyktningene.

– Jeg hørte at han ropte noe. Jeg kan ikke huske nøyaktig hva det var, men det var ikke vennlig. Så kunne jeg se at han spyttet. Da tok jeg opp kameraet, sier Nygaard til VG.

Nygaard forteller videre at mannens kone tok tak i ham og ba ham om å stoppe, før hun tok ham med tilbake til bilen.

Flyktninger forteller: Slik var den dramatisk flukten til Europa

– Mannen ropte «ditt muslim-svin»

Ekstra Bladet skriver at bilde av mannen har spredd seg raskt på sosiale medier i Danmark.

Bildet viser at en kvinne står ved siden av mannen og tar bilder med mobilen. Kvinnen er aktivitetsleder Lili Faxholm Vilhelmsen i Røde Kors i Rødbyhavn. Hun bekrefter overfor Ekstra Bladet at mannen gjentatte ganger spyttet på de mange flyktningene.

– Jeg sto på broen for å ta bilder, og det var et ektepar på min venstre side. Mannen ropte «ditt muslim-svin, reis hjem til ditt eget land» mens han spyttet på dem. Da var jeg ferdig. Jeg begynte å gråte og kunne ikke ta flere bilder, sier hun til Ekstra Bladet.

Flyktninger – velkommen til Norge: Slik mobiliserte Mona

Svært berørt

Vilhelmsen forteller at hun brukte det meste av dagen på å levere tøy og matvarer til de mange flyktningene som oppholdt seg på et hotell i Rødby.

PÅ VANDRING: Flyktningene gikk langs motorveien utenfor Rødby på Lolland i Danmark mandag. Det er fra en bro her at den danske mannen skal ha spyttet på dem. Foto: Bax Lindhardt , NTB scanpix

– Plutselig var alle sammen vekk fordi de var på vei langs motorveien, og politiet kunne ikke holde dem alle sammen tilbake, forteller hun.

Østerriksk grensepoliti: – Vi må få tilbake kontrollen

Derfor kjørte hun til Rødby for å se de mange flyktningene vandre langs motorveien. Helt tilfeldig blir hun stående ved siden av mannen som hun mener spyttet på de syriske flyktningene.

– Han spyttet flere ganger. Plutselig sa kona «nå stopper du», og så trakk han seg tilbake. Jeg så ikke hva som skjedde etter det, for jeg hadde tårer i øynene. Jeg var svært berørt, sier Vilhelmsen og tilføyer:

– Man kan ikke behandle folk på den måten. De har strevet i flere måneder for å komme til et land der det er fred. Derfor er det uforskammet at en slik mann står og spytter dem i hodet.

Mannen selv har avvist at han spyttet på flyktningene.

– Jeg har ikke spyttet på noen. Jeg var kun ute for å kikke på dem, sier han til bt.dk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder