KAMPENE FORTSETTER: En stridsvogn skyter mot Gazastripen fra en posisjon like nord for området fredag morgen. Foto: Reuters

Både Israel og Hamas avviser FN-resolusjon

Israel vil ikke følge FN-resolusjonen som krever våpenhvile på Gazastripen. Også Hamas avviser den.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Israels statsminister Ehud Olmert sier fortsatte palestinske rakettangrep viser at resolusjonen ikke kan fungere, og at hæren vil fortsette med å beskytte landets borgere.

Tidligere på dagen uttalte flere Hamas-representanter at bevegelsen ikke føler seg bundet av resolusjonen som ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd torsdag.

LES OGSÅ: DERFOR ER DET KRIG

Flere Hamas-representanter avviser også FN-resolusjonen som krever våpenhvile på Gazastripen.

- Denne resolusjonen passer oss ikke fordi den ikke er i det palestinske folks interesse, sier Raafat Morra, en Hamas-tjenestemann i Libanon.

En Hamas-leder på Gazastripen sier de ikke føler seg bundet av FN-resolusjonen som ble vedtatt torsdag.

- Selv om vi er den viktigste parten på bakken i Gaza, ble vi ikke konsultert om denne resolusjonen og de har ikke tatt hensyn til vår visjon og interessene til vårt folk, sier Ayman Taha.

ALT OM MIDTØSTEN HER!

Hamas-talsmannen Sami Abu Zuhri ga lignende uttalelser til TV-stasjonen Al Jazeera fredag.

- Hamas-bevegelsen mener ikke kampen er over som følge av denne resolusjonen, spesielt etter at aggresjonen i Gaza fortsatte etter at resolusjonen ble vedtatt, sier Abu Zuhri.

Hamas har avfyrt 15 raketter mot Israel fredag.

Abu Zuhri opplyste at en Hamas-delegasjon vil reise til Kairo lørdag, når Egypts president Hosni Mubarak skal diskutere en våpenhvileplan med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

..

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder