Nederlandsk politiker vil forby Koranen

Koranen er en fascistisk bok som burde forbys, mener den nederlandske høyrepolitikeren og populisten Geert Wilders.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

FORBUD: Koranen er en fascistisk bok som oppfordrer folk til å drepe ikketroende, mener den nederlandske høyrepolitikeren og populisten Geert Wilters. Foto: EPA

Wilders er leder for det høyreorienterte Frihetspartiet, som har ni representanter i nasjonalforsamlingen.

Han skriver i et brev til avisen De Volkskrant onsdag at Koranen er en fascistisk bok som oppfordrer folk til å drepe ikketroende. Han sammenligner også boken med Adolf Hitlers «Mein Kampf» og sier Koranen ikke har noen plass i Nederland.

- Forby denne elendige boka som «Mein Kampf» er forbudt! tordner Wilders.

- Jeg har sagt dette i mange år: Det er ikke noe som heter moderat islam, skriver Wilders og legger til at det er flere kapitler i Koranen som oppfordrer muslimer til å «undertrykke, forfølge eller drepe kristne og jøder, annerledestenkende og vantro, til å slå og voldta kvinner og til å etablere en islamsk stat med makt».

Den nederlandske politikeren skrev brevet etter at den lokale politikeren og tidligere muslimen Eshan Jami ble angrepet i helgen og nå må ha politibeskyttelse døgnet rundt.

- Jeg er lut lei islam i Nederland: ingen flere muslimske innvandrere. Jeg er lut lei tilbedelsen av Allah og Muhammed i Nederland: ingen flere moskeer, avslutter Wilders brevet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder