OFRENE: Fra venstre: Patrick Zamarripa, Brent Thompson, Michael Krol, Lorne Ahrens og Michael Smith. Foto: Privat/Reuters/National Law Enforcement Officers Memorial Fund

Dette er de drepte politimennene i Dallas

En var en nygift med en politikollega, en annen hadde tjenestegjort tre ganger i Irak. Her er historiene til de fem politimennene som ble drept etter skytingen i Dallas.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Til sammen 12 politibetjenter ble skutt i angrepet som skjedde under en demonstrasjon mot politivold i Dallas torsdag kveld lokal tid.

Fem av disse er bekreftet drept.

Patrick Zamarripa (32)

DREPT: Småbarnsfaren Patrick Zamarripa var blant politifolkene som ble drept i angrepet i Dallas som begynte torsdag kveld lokal tid. Foto: PRIVAT

Patrick Zamarripa var ansatt ved Dallas Police Department.

Ifølge Washington Post sluttet 32-åringen seg til den amerikanske marinen etter videregående, og han overlevde tre turer til Irak.

Da han forlot Irak for fem år siden, begynte Zamarripa å jobbe i Dallas-politiet.

– Han kommer til USA for å beskytte folk her. Så tar de hans liv, sier faren Rick Zamarripa ifølge avisen.

Offeret etterlater seg kone og en to år gammel datter.

BAKGRUNN: Alt om nattens demonstrasjon og skuddveksling

– Han ville gitt deg sin siste dollar i lommen hvis du trengte det. Han ville gjøre alt for å hjelpe alle. han var veldig tålmodig og han prøvde å hjelpe alle så godt han kunne, forteller faren til CNN.

– Min sønn var, fra dag én, fra han ble født, var han min lille helt, og han er en stor helt. Han er en stor helt nå.

Flere familiemedlemmer av Zamarripa har uttrykt sin sorg over tapet. Broren Dustin skriver på Twitter:

Stebroren til Patrick Zamarripa, Dylan Martinez, har postet et bilde av en uniformert Zamarripa poserende med faren. Han skriver:

– Ingen far bør behøve å begrave sin sønn. Du er en helt, Patrick. Elsker deg mann.

25-åring utpekt som gjerningsmann: Skal ha tjenestegjort i Afghanistan

Brent Thompson (43)

SKUTT: 43 år gamle Brent Thompson er ett av ofrene som ble drept i Dallas-skytingen. Foto: Reuters/privat

Brent Thompson hadde vært ansatt i Dallas Area Rapid Transit (DART) siden 2009 og patruljerte den nordvestlige delen av dets dekningsområde.

Ved siden av å være en dedikert politimann, fant også Thompson kjærligheten på jobb.

James Spiller, politisjef i DART, opplyste på CNN at 43-åringen i løpet av de to siste ukene hadde giftet seg med en annen politibetjent.

– Brent var en flott betjent. Han kom til oss fra Texas-avdelingen og var en formidabel trafikk- og jernbanebetjent. Vi hadde høy respekt for han. Han var glad for å være nygift og generelt en flott betjent, forteller Spiller.

Før han begynte i DART, jobbet Thompson som polititrener- og mentor i både Irak og Afghanistan, der han skal ha vært med å etablere lokale politistasjoner, ifølge hans egen LinkdIn-profil.

Thompson hadde seks voksne barn fra et tidligere ekteskap og hadde nylig blitt bestefar for tredje hang, opplyser AP.

Tara Thornton, en nær venn av Thompsons 22 år gamle datter Lizzie, sier til avisen Chicago Tribune at de var en nært knyttet familie som var mye sammen. Ofte sang og spilte politifaren klassisk rock sammen med sønnen Jake, som spilte gitar.

– Han var en modig mann og dedikert til familien. Han elsket å være politioffiser. Han visste alltid at det var det han ville gjøre. Han visste at han ville redde liv og beskytte folk, forteller Thornton.

Thompson er den første DART-betjenten som har blitt drept på jobb, og byrået sørger over tapet.

Michael Krol (40)

Dallas-politimannen Michael Krol begynte i jobben i 2007. Foto: Handout Reuters

Å bli politimann var Michael Krols livs drøm. Det forteller onkelen Jim Ehlke til WDIV.

Krol ble politimann i Dallas i 2007 etter å ha jobbet i fengselsvesenet i Michigan.

– Han jobbet hardt for å bli politimann. Han tilbrakte noe tid i fengsel. Det var ikke helt det han så etter, så han jobbet hardt for å finne en jobb og fant en i Dallas, sier Ehlke i intervjuet.

Krol bodde i Dallas-Fort Worth-området sammen med sin kjæreste, melder ABC. Hans mor, Susan Ehlke, sier til WXYB at sønnen alltid ønsket å hjelpe mennesker.

– Han visste om farene ved jobben, men han trakk seg aldri unna pliktene som politimann. Han var en fantastisk, omsorgsfull person. En fantastisk sønn, bror, onkel, nevø og venn.

Les også: Obama om Dallas-skytingen: – Kalkulert og avskyelig

Lorne Ahrens (48)

DREPT: Seniorkorporal Lorne Ahrens ved Dallas-politiet ble drept i skyteepisoden. Foto: National Law Enforcement Officers Memorial Fund

48 år gamle Lorne Ahrens, en tidligere semi-profesjonell amerikansk fotballspiller, var gift og bodde i Burleson, Texas, med sin ti år gamle datter og åtte år gamle sønn.

– Han var alltid en av de glade. Alltid med et smil rundt munnen, sier en av hans kollegaer til Dallas News.

Michael Smith (55)

DREPT: Michael Smith hadde vært politimann i mer enn 20 år. Han ble drept i angrepet i Dallas. Foto: National Law Enforcement Officers Memorial Fund

Michael Smith var kjent som svært profesjonell, og beskrives som en betjent som elsket jobben så mye at han gjerne betalte ut av egen lomme for ekstra trening, dersom det var nødvendig.

Smith hadde vært gift i nesten 20 år, med to tenåringsbarn. I tillegg til å ha jobbet nesten tre tiår i Dallas-politiet, hadde Smith også tjenestegjort syv år i militæret.

– Han elsket jobben sin og gutta han jobbet med, han elsket sin konse og sine barn, sier Vanessa Smith, en familievenn, til Dallas News.

– Jeg kan ikke forestille meg hva kona og datteren går gjennom. Du kan ikke forvente noe som dette. Det er fullstendig hjerteskjærende, sier hun.

Smith ble æret med flere utmerkelser i løpet av sine mer enn 20 år som politimann, ifølge et nyhetsbrev fra Dallas-politiet i 2009.

Facebook-siden til kirkesamfunnet i Watermark, som Michael tilhørte, har nærmere 200 personer lagt igjen historier om ham for å feire livet hans. Gjennomgående blant de fleste er beskrivelser av Michael som en som alltid smilte og hilste, hjalp de som trengte det uten å spørre, og som var svært flink med barn.

Vennen Todd Wagner har postet et bilde på Twitter der han takker "Mike" for at han stilte opp for alle:

Les også: Sjokkvideo ryster USA: Svart mann skutt og drept av politiet

Frigir navn på skadede

I tillegg til de fem drepte politifolkene, ble sju politifolk og to sivile skadd i angrepet.

Tre av de skadde er DART-ansatte. Navnene deres ble frigitt fredag formiddag:

Misty McBride (32), Omar Cannon (44) og Jesus Retana (39).

Les også: Shetamia (37) beskyttet sønnene sine – ble skutt i Dallas-dramaet

I et innlegg på Twitter viser Dallas-politiet et bilde av det amerikanske flagget på halv stang utenfor politihuset og blomster som er lagt ned på stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder