RUINER: Innbyggerne i Bourj al-Barajneh står ved åstedet for to selvmordsangrep torsdag. Flere titalls mennesker er døde og over 100 er såret. Foto: HASAN SHAABAN , REUTERS

Over 40 drept i dobbelt selvmordsangrep i Beirut

IS hevder de står bak angrepet

Minst 43 mennesker er drept og mer enn 240 såret etter at to eksplosjoner rystet Libanons hovedstad torsdag.

Cathrine Ekehaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tilstanden er kritisk for mange av de sårede, opplyste Libanons helseminister Wael Abou Faour torsdag.

Angrepene skjedde ifølge vitner i området Bourj al-Barajneh sør i den libanesiske hovedstaden Beirut. Ifølge sikkerhetskilder skjedde eksplosjonene med noen minutters mellomrom midt i rushtiden.

De første meldingene om angrepet kom like før klokken 18 norsk tid torsdag. Da var meldingen at 16 mennesker var døde, men dødstallene har steget raskt. Røde Kors melder rundt en time senere at minst 37 mennesker er drept og 181 såret.

Rundt to timer etter angrepet melder flere nyhetsbyråer at en gruppe tilknyttet terrorgruppen Den islamske staten (IS) tar på seg skylden for angrepet.

Den ene selvmordsbomberen sprengte seg selv utenfor en sjiamuslimsk moské, mens den andre sprengte seg selv inne på et bakeri. Ifølge TV-kanalen Al-Mayadeen var det også en tredje selvmordsbomber, som trolig ble drept av eksplosjonene før han rakk å detonere et bombebelte han hadde rundt livet.

Den libanesiske militsen Hizbollah som kjemper i Syria sammen med regjeringsstyrker, kontrollerer store områder i det sørlige Beirut. Området som ble rammet torsdag har tidligere blitt utsatt for selvmordsangrep, og militante sunnimuslimske grupper har truet med å utføre flere.

Frankrikes president François Hollande fordømmer de to angrepene.

– Vi deler Libanons sorg. Frankrike er mer enn før forpliktet til fred, enhet og stabilitet i Libanon, sier Hollande.

RUINER: Innbyggerne i Bourj al-Barajneh står ved åstedet for to selvmordsangrep torsdag. Flere titalls mennesker er døde og over 100 er såret. Foto: Hasan Shaaban , Reuters

(Kilde: VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder