ÅSTEDET: Rundt flyvraket lå døde personer som ble dekket til i hvite lakener. 71 personer mistet livet i styrten. Foto: Jaime Saldarriaga Reuters

Flyselskapssjef anholdt etter styrt i Colombia

Boliviansk politi ønsker å avhøre sjefen for charterselskapet som eide flyet som tok med seg 71 personer i døden da det styrtet i Colombia.

  • NTB
Publisert:

Politiet tok tirsdag inn Gustavo Vargas, samt en mekaniker og en sekretær som jobbet for flyselskapet LaMia.

Selskapet er allerede fratatt lisensen etter ulykken for en uke siden.

Bakgrunn: Dette er fotballaget som ble rammet

Påtalemyndigheten sier det er ventet at avhørene vil ta åtte timer, og målet er å avdekke om mangler ved driften av selskapet kan ha bidratt til ulykken.Flyet hadde ikke drivstoff på tankene da det styrtet og skulle ha etterfylt under en mellomlanding. Piloten har i stor grad fått skylden for styrten.

Les også: Overlevde flystyrten - vil trolig kunne spille fotball igjen

Også ledelsen i landets luftfartsmyndigheter og flyplassadministrasjon er suspendert inntil etterforskningen er over.

Vargas' sønn leder kontoret som utsteder lisenser til flyselskaper i Bolivia, og myndigheten undersøker om LaMia har blitt fordelsbehandlet.

Les også: La ut bilder før flystyrten – bare Alan (27) overlevde

Charterselskapet LaMia har spesialisert seg på å fly latinamerikanske fotballag og har transportert både lokale lag og landslag i regionen, inkludert superstjerner som Lionel Messi.

Flyet styrtet i en fjellside nær Medellín i Colombia tirsdag. 71 av de 77 om bord omkom i styrten, blant dem sju besetningsmedlemmer, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder