Fadwa Rhimi filmet dramatikken på Zaventem: – Kjære venner, ikke kom til flyplassen

Like etter at bombene hadde eksplodert på flyplassen i Brussel, tydde Fadwa Rhimi til Snapchat for å advare vennene sine.

Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vær så snill, venner, ikke dra til flyplassen i Brussel. Det har vært to eksplosjoner. To eksplosjoner rett foran ansiktet mitt, sier Fadwa Rhimi gråtkvalt til kameraet.

Tirsdag var Rhimi på vei hjem fra en reise, da hun havnet midt i dramaet: Minst 16 mennesker ble drept og flere skadd da to selvmordsbomber ble utløst i innsjekkingsområdet på flyplassen.

I en rekke dramatiske snapchatvideoer, som hun senere lastet opp som én video på Facebook, advarer hun vennene sine fra å komme til flyplassen.

Bakgrunn: Dette vet vi om terrorangrepene

– Er han død?

I en av videoene filmer hun en tilsynelatende livløs mann som bæres ut av flyplassen. I bakgrunnen ser man at vinduene ved inngangen til flyplassen er knust. Asfalten er full av glasskår.

– Er han død, eller hva, lyder stemmen til Rhimi i bakgrunnen.

I en beskjed hun lastet opp til Facebook sammen med videoen, skriver hun at fortsatt er i sjokk, og at hun lot bagasjen ligge og løp sammen med de andre da det eksploderte.

Få oversikt: Slik skjedde angrepene

Les også: De ble de første ofrene

Skaper debatt

I kommentarfeltet under videoen, som nå er delt mer en 6000 ganger, får hun flere støttemeldinger. Samtidig stiller flere spørsmål ved om det var riktig av henne å filme det som skjedde.

– Du burde ha kastet fra deg telefonen også, og heller hjulpet de som lå på bakken, skriver én.

Andre kommer henne til unnsetning:

– Du ser jo at hun bare ville advare vennene sine, skriver en.

– Hvem har sagt at hun ikke hjalp noen? Videoene varer jo bare noen få minutter, skriver en annen.

Les også: Drosje-rot kan ha hindret blodbad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder