2009 og 2017: Disse bildene er tatt på samme tidspunkt på dagen under innsettelsene til Barack Obama (til venstre) og Donald Trump (Til høyre).

2009 og 2017: Disse bildene er tatt på samme tidspunkt på dagen under innsettelsene til Barack Obama (til venstre) og Donald Trump (Til høyre). Foto: REUTERS

Presidentinnsettelsen i 2009 og 2017: Sjekk forskjellen!

Det var synlig færre mennesker til stede under Trumps presidentinnsettelse enn Obamas for åtte år siden.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Regnet i Washington kan ha spilt en rolle, med oversiktsbildene viser i hvert fall at det var langt mer glissent på plassen utenfor kongressbygningen i dag enn da Barack Obama ble innsatt som president i 2009.

1,8 millioner mennesker var ute i gatene da Obama ble tatt i ed. Før Trump skulle innsettes i dag var det forventet et sted mellom 700 000 og en million mennesker. Det siste tallet inkluderer demonstrantene, ifølge Washington Post.

Også informasjon fra Washington Metropolitan Area Transit Authority viser at det var flere folk i gatene i 2009 sammenlignet med i dag. 93 000 hadde reist med metro før klokken 11 i dag, mot 317 000 på samme tidspunkt i 2009, skriver avisen.

Under konserten torsdag var det også stor forskjell i antall fremmøtte sammenlignet med den stjernespekkede konserten for Barack Obama for åtte år siden.

Les også: Voldelige protester i Washington

Langt færre på konserten

Ifølge The Washington Post møtte 400.000 tilskuere frem til Obama-konserten, mens anslaget til MSNBC går ut på at kun 10.000 møtte opp under gårsdagens konsert i Lincoln Memorial.

Flere hoteller i Washington melder om ledige rom, noe som er svært sjeldent ved så store begivenheter som en presidentinnsettelse, skriver NTB.

Hanne Skartveit kommenterer fra Washington D.C.: Nå blir det mørkt

Slik var seremonien: Nå er Trump president

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder