Mye politi var ved fristaden Christiania i København i natt etter et skuddrama der tre personer ble skutt. En politibetjent ble truffet i hodet, og hans tilstand ble torsdag morgen betegnet som alvorlig. En mistenkt gjerningsmann er nå pågrepet på en adresse ved Kastrup. Foto:Kenneth Meyer/Ekstra Bladet

Mistenkt gjerningsmann tatt etter skyteepisode i København

Til sammen tre personer skutt i fristaden Christiania ** Gjerningsmann kritisk skadet ** Politibetjent livstruende skadet

Det oppsto en skuddveksling da den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet på en adresse ved Kastrup torsdag morgen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rett etter midnatt natt til torsdag gikk politiet i København ut på Twitter og advarte folk om å holde seg vekk fra fristaden Christiania,etter at to betjenter ble skutt i området. Den ene betjenten ble truffet i hodet, og hans tilstand beskrives som livstruende, skriver dansk politi i en pressemelding.

I tillegg ble en sivil person rammet av skudd etter en skuddveksling i samme område sent onsdag kveld.

Politiet i København melder i en pressemelding at den mistenkte gjerningsmannen ble tatt like før klokken åtte torsdag morgen. Mannen ble pågrepet på en adresse ved Kastrup.

Idet politiets innsatsstyrke omringet adressen, forsøkte mannen å flykte fra stedet. Mannen var bevæpnet, og det ble avfyrt skudd i forkant av pågripelsen, skriver politiet i pressemeldingen. Den mistenkte personen ble truffet.

– Han er i en kritisk tilstand, og kjørt til sykehus i København, sier Lars Krappe i politiet til VG.

Danske Ekstrabladet skriver at vitner hørte tre skudd og beskriver mannen som ble pågrepet av politiet som «blek og blodig».

En politimann ble skutt i hodet, mens en annen politimann ble truffet i foten i en skyteepisode i København natt til torsdag. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix Denmark / NTB scanpix Foto: Jens Nørgaard Larsen/scanpix Denmark NTB scanpix

Politiet: – farlig gjerningsmann

I går kveld var Politiet i området ved fristaden Christiania i København på et rutinemessig oppdrag. Ved 23-tiden ville politiet anholde 25-åringen, sier politiets pressetalsmann Henrik Blandebjerg til Politiken.

– I den forbindelse lykkes han i å trekke et skjult våpen og avfyre skudd, uttalte Blandebjerg til avisen.

– Han skjøt seg så og si fri, uttalte politidirektør Thorkild Fogd på en pressekonferanse.

– Det sier seg selv at vi har med en farlig gjerningsmann å gjøre, uttalte politiet.

Truffet i låret

Torsdag morgen opplyser politiet på en pressekonferanse at en person med tilknytning til den mistenkte er pågrepet. I tillegg er det gjennomført fem ransakinger i løpet av natten. Den sivile som ble skutt er ifølge politiet ikke dansk statsborger, og har heller ingen pårørende i Danmark. Vedkommende er truffet i låret, og ikke av politiets kuler.

Kort tid etter midnatt var ifølge Ekstra Bladet alle veier inn til Christiania stengt. Avisens journalist på stedet fortalte om totalt kaos, og beskrev politi med maskinpistoler som ba folk holde seg vekk fra området.

Vitner forteller om åtte-ni skudd

Et vitne forteller Ekstra Bladet at hun hørte minst 8 - 9 skudd. Et annet vitne på stedet forteller om intens stemning:

– Politiet roper høyt til alle de ser at de skal vise hendene sine. Jeg antar de leter etter en gjerningsmann. Vi vet ikke hva som har skjedd, men hele området er sperret av, uttalte han til avisen.

Fristaden Christiania

Siden slutten av 1990-tallet har bevæpnet politi gjennomført flere aksjoner mot Christiania på grunn av åpenlyst hasjsalg.

Politiets forsøk på å stanse kjøp og salg av hasj og marihuana i Christiania er omstridt i den danske hovedstaden. Flere politikere mener at aksjonene bidrar til å spre narkotikasalget utover byen slik at det blir vanskeligere å kontrollere.

– Dette har fått gå alt, alt for langt, sier politidirektør Thorkild Fogde om den organiserte hasjhandelen i Pusher Street, til Politiken. Han sier at pistoldramaet onsdag kveld er en oppvekker.

Justisminister Søren Pind skriver på Twitter at «Det er et angrep på oss alle».

– Vi kjenner og vil finne gjerningsmannen, skriver han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder