KONTROVERSIELL: Vladimir Putin er under kraftig kritikk etter at en av regimets fremste opposisjonspolitikere ble skutt og drept. Foto:Sergei Karpukhin,Reuters

NATO-topp legger skylden for Nemtsov-drapet på Putin

NATOs visegeneralsekretær mener at det til sjuende og sist er president Vladimir Putin som bærer ansvaret for at opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble drept.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alexander Vershbow langet ut mot den russiske presidenten under en konferanse i Latvias hovedstad Riga torsdag.

– Det ser ut til at president Putins mål er gjøre Ukraina til en mislykket stat og undertrykke og diskreditere alternative stemmer i Russland, sa amerikanske Vershbow da han talte til parlamentarikere fra en rekke EU-land.

ANGREPET: Boris Nemtsov ble skutt og drept i Moskva 27. februar. Foto:Kirill Kudryavtsev,Afp

– Med det brutale drapet på Boris Nemtsov forrige fredag har vi sett at ofrene ikke bare er i det østlige Ukraina. Selv om vi ikke vet hvem som skjøt, så vet vi at Boris Nemtsov var en mektig stemme for demokrati og mot Russlands innblanding i Ukraina, og at han var blant dem som ble stemplet som forrædere og femtekolonister i Russlands offisielle propaganda, sa Vershbow.

Putin uttalte denne uken at drapet på Nemtsov er en «skammelig tragedie». Russiske myndigheter mener det kan være snakk om en «provokasjon», som er ment å sette Putin i et dårlig lys.

Nemtsov var kjent som en av Putins argeste kritikere. Han var selv visestatsminister under Boris Jeltsin på 1990-tallet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder