Ukrainske soldater står ved en stilling utenfor Luhansk. Foto:Gleb Garanich,Reuters

Ukrainsk retrett fra flyplassen i Luhansk

Soldatmødrene: – Opptil 15.000 soldater sendt til Ukraina

Ukrainske regjeringsstyrker har trukket seg tilbake fra flyplassen i  Luhansk etter først å ha vært i kamp med en angivelig russisk  stridsvognbataljon.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Ukrainske styrker har fått ordre om tilbaketrekning fra flyplassen, og det er nå gjort, opplyser Andrij Lysenko, talsmann for det ukrainske forsvaret, mandag.

Tidligere på dagen opplyste ukrainske militærkilder at ukrainske fallskjermsoldater var i kamp med en russisk stridsvognbataljon i et forsøk på å beholde kontrollen over flyplassen, som ligger like utenfor Luhansk. Denne byen ligger like ved den russiske grensen og er kontrollert av prorussiske separatister.

Tidligere i helgen opplyste Lysenko at russiske stridsvogner hadde ødelagt nær sagt alle husene i småbyen Novosvitlivka nær Luhansk i Øst-Ukraina.

Forrige uke publiserte NATO satellittbilder som skal vise russiske styrker som opererer inne på Ukrainas territorium.

Russiske myndigheter har flere ganger benektet at de har sendt soldater til Ukraina for å hjelpe opprørerne øst i landet, men mandag kom en ny meldingen om russiske soldater i Ukraina. Denne gangen er det den russiske støttegruppa Soldatmødre som hevder at 10.000 og 15.000 russiske soldater er sendt til Ukraina.

Soldatene er sendt til Ukraina i løpet av de to siste månedene, og flere hundre av dem er sannsynligvis blitt drept i kamper, ifølge Soldatmødrene.

– Militære sjefer leder en hemmelig spesialoperasjon. Trolig er 7.000 til 8.000 russiske soldater fortsatt i Ukraina, sier leder Valentina Melnikova i Soldatmødrene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder