RØRT: Silvio Berlusconi vinker til tilhengere som demonstrerte til hans støtte søndag. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / NTB scanpix

RØRT: Silvio Berlusconi vinker til tilhengere som demonstrerte til hans støtte søndag. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / NTB scanpix

Berlusconi ber regjeringen fortsette

Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi ber regjeringen holde fram med arbeidet, til tross for den politiske uroen som følge av at han er dømt til fengsel.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi har sagt klart og direkte at regjeringen må holde fram, sa Berlusconi til omkring 1.000 tilhengere som hadde samlet seg til støttedemonstrasjon i sentrum av Roma søndag.

Fem ministre fra Berlusconis parti PDL har varslet at de kan komme til å gå av, og flere partitopper har sagt de vil forsøke å få president Giorgio Napolitano til å benåde politikeren og forretningsmannen.

Bakgrunn: Fengselsstraff mot Berlusconi opprettholdes

Berlusconi har anklaget rettsvesenet for å politisk forfølgelse.

Landets høyeste domstol stadfestet i forrige uke en dom på ett års fengsel for skattesvindel. Dommen må sones som enten husarrest eller samfunnstjeneste. Berlusconi er også fradømt retten til å stille til valg de neste seks årene.

Mange frykter en ny regjeringskrise i Italia vil ødelegge arbeidet med å få økonomien på rett kjøl etter krisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder