Hør lydloggen fra savnede flight MH370

Granskingsrapporten om det savnede Malaysia Airlines-flyet, gir ingen svar på hva som skjedde da det forsvant.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den malaysiske rapporten, som er på knappe fem sider, forelå alt 9. april og ble da overlevert til Den internasjonale luftfartsorganisasjonen (ICAO).

Torsdag ble rapporten offentliggjort, men den inneholder få om noen nye opplysninger om hva som skjedde da MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars i år.

Vedlagt i rapporten er lydloggen mellom bakkekontrollen og mannskapet om bord i flyet. Den første delen av lydloggen er klargjøring av flyet da det skulle ta av fra flyplassen i Kuala Lumpur.

Mot slutten kommer det som skal være de siste kjente ordene fra det savnede passasjerflyet.

«Malaysia three-seven-zero contact Ho Chi Minh 120.9, good night», kommer det fra bakkekontrollen.

«Good night Malaysian three-seven-zero», svarer en mann som man tror tilhører mannskapet, trolig kapteinen.

Konkludert med styrt

Malaysia har tidligere konkludert med at flyet styrtet i Indiahavet, men det er ikke funnet hverken vrakdeler eller spor etter de 239 som var om bord.

RESULTATLØST: Så langt har ikke letemannskaper funnet Malaysian Airlines-flyet som er antatt styrtet i Det indiske hav. Foto: AP


Omfattende leting har ikke gitt noen svar, og levetiden til batteriet i flyets svarte boks tilsier heller ikke at det noensinne vil bli funnet.

I rapporten som ble offentliggjort torsdag går det fram at det tok fire timer fra man først oppdaget at flyet hadde forsvunnet, til myndighetene satte i verk en leteoperasjon.

Forvirring

Først åtte timer etter at flyet forsvant, varslet Malaysias flyvåpen landets luftfartsmyndigheter om at de hadde sporet det man antar var MH370 idet det returnerte til landets luftrom og fortsatte i retning av Indiahavet

Rapporten avdekker videre hvilken forvirring som rådet i kommunikasjonen mellom flygelederne i Malaysia og flere andre asiatiske land de første timene etter at MH370 forsvant.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder