KRITISK SKADET: Den italienske 53-åringen ble fløyet til Haukeland universitetssykehus etter at hun ble reddet opp fra fjorden.

KRITISK SKADET: Den italienske 53-åringen ble fløyet til Haukeland universitetssykehus etter at hun ble reddet opp fra fjorden. Foto: Arne Veum , NTB scanpix

Italiensk avis: Etterforsker drapsforsøk etter hendelse på cruiseskip i Norge

Kvinnen (53) nekter for at hun forsøkte å ta sitt eget liv da hun falt over 30 meter fra et cruiseskip i Flåm. Hun hevder mannen hun reiste på norgesferie med, dyttet henne.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Avisen Repubblica skriver at hendelsen fra 19. juli nå blir etterforsket som et drapsforsøk av italiensk politi. Norsk politi bekrefter kontakt med sine italienske kolleger.

– Vi har fått en henvendelse fra italiensk påtalemyndighet, der de ber om etterforskningsmaterialet i saken. Det ligger an til at saken vil bli overført til Italia, sier påtaleleder Bjørn Larsen i Sogn og Fjordane politidistrikt til Bergens Tidende.

Den 53-årige kvinnen havnet i koma etter at hun falt i Aurlandsfjorden ved Flåm i Sogn og Fjordane.

Politiet ble varslet om hendelsen ved 18-tiden den aktuelle dagen, og den første meldingen gikk ut på at kvinnen var utsatt for vold i forkant av fallet, på 30–35 meter, fra cruiseskipet Costa Fortuna.

– Sa hun ble dyttet

Kvinnen ble liggende i det kalde vannet i drøye to minutter før hun ble reddet opp. Tilstanden hennes ble beskrevet som kritisk da hun ble fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Sent om kvelden 19. juli konkluderte politiet i Sogn og Fjordane med at det ikke hadde skjedd noe straffbart på cruiseskipet.

Ifølge den italienske avisen skal 53-åringen allerede på sykehuset i Bergen ha gitt uttrykk for at det ikke var et selvmordsforsøk, men at hun ble dyttet over bord.

Følg VG på Facebook!

Mistanke mot mann

Etter at kvinnen ble fløyet til Torino i hjemlandet Italia, varslet familien hennes det lokale politiet. Familien skal være overbevist om at kvinnen er blitt utsatt for noe straffbart, og mannen hun var på tur med pekes ut som gjerningspersonen.

Han hevder at han forsøkte å hjelpe henne før hun falt i fjorden.

– Jeg kjenner ikke til hvilken forklaring hun har gitt etter at hun kom tilbake til Italia, og har ikke tatt stilling til hvordan saken er behandlet der. Dette dreier seg om italienske borgere, bosatt i Italia og underlagt italiensk jurisdiksjon, så det er ikke unaturlig at de overtar saken, sier Larsen til Bergens Tidende.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder